Minden, amit megtudtunk a Mass Effect: Andromedáról [VIDEO]

Tegnap volt az N7 nap, és a Bioware beizzította a rakétáit.

Itt is van az első, cinematikus trailer a már régóta várt Mass Effect játékból, de igaz, ez nem nagyon tekinthető játékmenetnek, viszont a semminél ez is több. Öveket becsatolni…

Kérdéses volt, hogy miként fogja a Bioware kanyarítani a sztorit a trilógia után – most már hivatalos: hatszáz évvel később játszódik, bár nem lett még megerősítve az, hogy mihez képest is ugrottunk hat évszázadot előre.

Frissült az Andromeda Initiative oldala is, ami dátumnak 2184-et adta meg, azaz a Mass Effect 2 történetei előtt járnak azok, akik a hírlevélre feliratkoznak. Eme oldal szerint három Ark (sőt, a Hyperionnal lesz az négy is) hagyja el a Tejútrendszert, hogy három különböző faj cryostatisba merülve hatszáz évvel később keljen életre. Az Andromeda 2185-ben indul el, pont akkor, amikor Shepard parancsnok feltámasztásra kerül. Pontosan ÍGY kerüli meg a Bioware a Mass Effect 3 eseményeit: akármit is cselekedtünk az előző rész végén, nem lesz hatással az Andromeda eseményeire.

Megláthattuk a dobozképet is – valamiért az alap változat jobban fest a Deluxe változathoz képest. A Deluxe változat (70 euró, 21 ezer forint) az Amazon hirdetése szerint egy Pathfinder öltözékkel, Scavenger pajzssal, Pathfinder elit fegyverkészlettel, egy pyjakkal (majom pet?), digitális soundtrackkel, illetve egy öt dolláros, multiplayerbe való deluxe launch pakkal jön. Két előrendelői bónusz is van: a Deep Space Explorer pajzs mellett egy multiplayer booster pakk is lesz, ami öt 50% tapasztalati boostot kínál.

Az előbb említésre került a Pathfinder – ez lesz az Andromeda főszereplője, aki „egy elit katona, tudós és vezető egyszerre, aki új otthont talál”. Az Initiative videóban erről is szó esik amellett, hogy miért is lenne érdemes feliratkozni a hírlevélre.

Az Andromedában lesznek hűség küldetések is – a 2 után a 3-ból ezek kimaradtak -, így a csapatunk karaktereinek háttértörténetéről több újdonságot is megismerhetünk. Ezúttal nem a befejezésre lesznek hatással, hanem Mac Walters, a kreatív rendező szerint mellékküldetésekként funkcionálnak, így a végigjátszás után is lenne mivel foglalkoznunk, továbbá nem nagyon nevezhetőek így ezek kötelezőeknek.

Készül egy 1:18 arányú távirányítható Nomad ND1 járgány (), amin a halom led mellett egy kamera lesz, és egy mobil applikáció segítségével wifin iráníthatjuk majd. A PDP által gyártott, USB-n tölthető akkumulátorú kiskocsi 200 dolláros árcímkével (~60 ezer forint) érkezik majd, de emellé nem kapja meg a vásárló a játékot, ami kicsit… övön aluli húzásnak tűnik. Lesz egy 100 dolláros (~30 ezer forintos) változat is, ami viszont nem lesz távirányítású (továbbá a steelbook mellett ez sem hozza magával a játékot!), illetve egy 10 dolláros (1:64 méretarányú) kiadás is, ami csak max a polcra rakható, meg esetleg tologathatjuk is…

A végére pár szó a multiplayer bétáról, mert igen, lesz ilyen is. A Bioware oldalán regisztrálhatunk, de előtte ki kell töltenünk egy kérdőívet. Szükségünk lesz egy EA accountra is, amit hozzá kell kötnünk az Origin/PSN/Xbox Live fiókunkhoz is. A vége felé fontos, hogy kipipáljuk a Mass Effect Andromeda Multiplayer Tech Testet! Még nem tudni, hogy mikor lesz ez a béta (elvileg 4-en játszhatunk együtt a multi során), de már kérdezik, hogy PS4-re, vagy X1-re játszanánk.

A játéknak márciusban kellene megérkeznie, de a Bioware ha szeretné, több időt is a fejlesztésre szánhat, mivel az Electronic Arts nem sürgeti őket.

ps4pro-mass-effect-andromeda-boxes

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu