Pletyka: a Project Scorpio E3-as bemutatása a Sony miatt történt?

Úgy tűnik, hogy a Microsoft E3-as előadásán ellőtt Project Scorpio leleplezésben közrejátszott a rivális cég.

Ugye június előtt már hallottunk az akkor még PS4 Neo néven ismert erősebb PlayStation 4-ről, amit a Sony megerősített (de nem mutatott be, az csak szeptemberben történt meg!) az E3 során. A Windows Central arról számolt be, hogy a Microsoft hiába mutatta csak néhány fejlesztőnek az erősebb Xbox One-t a kulisszák mögött, meg volt kötve a „zöldeknek” a keze, és emiatt kellett talán idejekorán leleplezniük a Project Scorpiót.

A Windows Central arról is ír, hogy a Scorpio képes lesz natív 4K felbontásban játszani az UWP-s játékokat (ugye ezek a Windows 10-re limitált címek, mint például a Forza Horizon 3, ami a Gears of War 4-gyel együtt esélyes, hogy kap egy 4K-s változatot). A fejlesztőknek elvileg csak „triviális” változtatásokat kell meglépniük, hogy bármilyen UWP-s cím fusson az újabb Xbox One modellen. Ami még csavarhat egyet a sztorin, az a Microsoft fejlesztőkészletekkel kapcsolatos elképzelése: a fejlesztőknek lehetőségük lesz a készlettel több specifikáción tesztelni a játékukat, a módozatok egyike pedig egy Xbox One-mód lenne. (Erre lehetne A Gyűrűk urából származó idézettel élni: egy devkit mind felett?) A játékok képesek lennének a hardvert azonosítani, és így letölteni a szükséges asseteket. (Példának a Gwent: The Witcher Card Game-et hozták fel – mivel UWP-s fejlesztés, már alapból támogatja a Project Scorpiót.)

Mindeközben a holnapi nap megjelenik a PlayStation 4 Pro

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu