Új részleteket tudtunk meg a készülő Assassin’s Creedről

Idén szünetet tart az Assassin’s Creed, de már dolgozik a folytatáson a Ubisoft – megtudtunk pár érdekességet a talán 2017-ben, esetleg 2018-ban érkező új részről.

Serge Hascoëttel a francia LeMonde készített interjút, és ezt a NeoGAF fórumon lefordították. Az ő neve sokat nem mond, de már majdnem két évtizede a Ubisoftnál dolgozik, főként a kreatív vezetői pozíciót betöltve ebben az időszakban.

Ebből az interjúból megtudtuk, hogy az új játék nem egy nagyobb narratívát fog követni, hanem sok, kisebb, helyhez kötött történetszállal érkezik. Hascoët példaként az Assassin’s Creed 2-t hozta fel: itt mindenki ugyanazokon a városokon, eseményeken ment végig, sok eltérést nem nagyon kínálva. Ezt a gondolatmenetet először az új Assassin’s Creed esetében fogják megváltoztatni.

Így bár lesznek jelenetek és párbeszédek, a helyszínen túl ahhoz is kötve lesznek, hogy éppen mit is csinálunk. Kevesebb lesz a narratíva, a fókusz pedig ehelyett a játékosok történetére, a hihető világra, illetve a karakterekkel való interakcióra fog irányulni. „Olyan játékokat szeretnénk, amikből a játékosok megoszthatnak dolgokat, és úgy játszhassák [ezeket a címeket], ahogy ők szeretnék. Azért cselekszünk így, mert a piac trendjei ezt megkövetelik, de mi is szeretnénk.” – mondja Hascoët.

Valamennyire ez a megközelítés már látható a Watch Dogs 2-ben is, ami egészen korrekt lett – csak kár, hogy az online a rajt pillanatában nem akaródzott működni.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu