A VR-ra készülő Nintendo Switch nem lesz olyan erős, mint a PlayStation 4?

A Nintendo új konzolja teljesítményben el fog maradni a már három éves Sony konzoltól?!

A VentureBeat arról ír, hogy az NVidia architektúráját alkalmazó Switch nem a legújabb Pascal designt, hanem az előző Maxwell formátumot fogja használni, mivel a Pascal még nincs felkészítve a Tegra chipre, aminek köszönhetően technikailag hasonló lesz a Switch az NVidia Shieldhez. Legalább a Maxwell nem lesz hűtésre igényes, igaz, többet fogyaszt, de legalább a hűtés olcsóbban megoldható, és ez az árat is lejjebb viheti.

A VR-ra is gondolhat már a Nintendo: a NeoGAF fórumon felmerült egy szabadalom, ami hasonló virtuális valóság-megoldást kínálhat, mint például a Samsung Gear VR, vagy a Google Daydream. Nem biztos, hogy jó ötletnek tűnik jelenleg. Miért is?

A Switch számítási képessége valahol 1 millió TFLOP (teraflop) körül lesz, ami elmarad a PlayStation 4 1,8 milliós teljesítményétől… holott a Sony már három éve kiadta az alap PS4-et! (És akkor ne is beszéljünk a PS4 Pro 4,2 millió TFLOPjáról…)

Állítólag a Nintendo a Pascalt szerette volna bevetni, de az időzítés egyszerűen nem kedvezett a nagy N-nek, akik attól is tartanak, hogy a riválisok hasonló megoldásokkal jelentkezhetnek. A Nintendo az új Drive PX2-es Tegrát is megfontolta, de hatalmas újratervezést igényelt volna a 4K-n is 60FPS-re képes chip implementálása.

A jelenlegi Tegra chipet viszont képes lesz a Nintendo túlhúzni, ami nagy eséllyel csak a dokkolt állapotban kerül bevetésre, és a fejlesztőknek megnyílhat az a lehetőség is, hogy hordozható módban 540p-ben jelenítsék meg a játékot, felskálázva 720p-re.

A Nintendo Switch esetében a cég a Unity engine támogatását is nagyon fontosnak tekinti, így a Wii U-val ellentétben könnyebb lesz a portolás a handheld-konzol hibridre. Mivel az Unreal Engine már támogatott a Switchen, ezzel már nem kell törődnie a Nintendonak.

Messze van még január tizenharmadika.

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu