GameStop: bezárások tömkelege a használt játék kereskedő cégnél

Egy rakat boltot kényszerül bezárni az Egyesült Államokban igencsak ismert GameStop üzlethálózat.

A GameStop közzétette legutóbbi negyedéves üzleti eredményeit, amire a részvények egy nap alatt 13%-ot zuhantak, ugyanis a jelentés szerint a karácsonyi időszakban csúnyán felsültek – emiatt világszerte összesen akár 225 (de legalább 150) bolttól szabadulnak meg. (Egy pillanatra visszatérve a GameStop részvényeire: egy év alatt 31 (!) százalékot esett az értékük. )

Csökkentek a játékok és a hardverek eladásai, de hiába van a GameStopnak két pozitív mérlegű cége, a Spring Mobile és a Simply Mac üzletcsoport a birtokában van, a terjeszkedésnek azért lett ára. Valószínűleg ezekre a boltokra fognak az idei év során koncentrálni.

Magyarországon a név nem nagyon ismert, de látván az árakat és a fizetésekhez viszonyuló arányukat, nem biztos, hogy sokan szabadulnának meg pl. a The Evil Withintől kb. 1500 forintért, mert Amerikában kb. 5 dollárt adnak érte. (Aztán többszörös áron eladják, ez ott a trend…)

(Mondjuk ahhoz képest, hogy Hanula Zsolt („Hancu”) nagy okosan megírta 2010-ben az Index hasábjain, hogy (egy GameStop elleni per kapcsán) vége a használt játék kereskedésnek, még most is egész jól tartja magát… – BadSector)

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu