A Microsoft is az iskola felé nyit

A Sony-t követi a Microsoft (ezen a téren is).

Az Academy of Interactive Entertainmenttel (AIE, Interaktív Szórakozás Akadémiája lenne magyarul) együttműködve a redmondi cég elindítja az Xbox Academy-t, ami ráadásul ingyenes, non-profit módon fog lehetőséget adni vizuális effektekre, animációra és játékfejlesztésre koncentráló kurzusokban való részvételre az ausztráloknak. Ezzel szeretné a Microsoft az iskolás korúak figyelmét felhívni, hogy aztán az ő platformukja (és persze PC-re) fejlesszenek.

A GameSpot információi szerint a nebulók Surface tableteken jegyzetelhettek, de kaptak egy fejlesztésre kész Xbox One S-t is, amivel munkálataikat kipróbálhatják valódi környezetben is. A diákok elképzeléseit, koncepcióit a többiek véleményezték, de szó esett a Unity engine-ről is, ami multiplatform fejlesztések miatt jó választás lehet.

A Microsoft elképzelése szerint a húsvéti, ünnepi időszakban, április 10-e és 22-e között maximum 120 diákkal szeretnének foglalkozni. Nem lehet elég korán elkezdeni a fejlesztést, vagy legalább aziránt az érdeklődést.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu