A Microsoft egyik főnöke nem akar évente új konzolt; a Sony pedig a PlayStation 5-re melegít!

Nem mindenki véli úgy a redmondiaknál, hogy az Xbox One X-szel akár elinduló gyakoribb konzolfrissítés jó ötlet lehet.

Az Xbox senior termékmenedzsmentért és tervezésért felelős rendezője, Albert Penello a Wirednak mondta el az alábbi, elég kemény szavakat:

„Keményen gondolkodnunk kellett, mert értelemszerűen nem tudtunk a PlayStation 4 Pro létezéséről, amikor a csapat összeült és elkezdte kigondolni az Xbox One X-et, de tudom, hogy min töprengtünk. 1977 óta (vagy 1974 óta, amikor a Magnavox Odyssey megjelent) már a nyolcadik konzolgenerációnál tartunk, és mindig egyféleképpen működött ez az egész: egy új irányt mutatunk be, miközben mindent alaposan végig kell gondolnunk a fejlesztőktől a vásárlókon át az elnevezésig, a kifejezett üzenetig és azt, hogy miként adjuk elő a történetet, miközben biztosra vesszük, hogy tiszteljük, amik a konzolokat királlyá teszik, amikor is az adott ötletet bemutatjuk.

Ezért szeretek például a doboz hátulján látható portokról beszélni – butaság, de bizonyítja, hogy mennyire törődtünk vele. Mindegyik port ugyanott van az Xbox One X-en és az S-en és ugyanazokat a kábeleket használják, szóval ha frissíteni akarsz, csak hátranyúlsz, átrakod a másik konzolba a kábeleket, és már kész is vagy. Nem csinálunk eltérő csomagolást és kontrollert – azok átfontolt tényezők, hogy a vásárlókat könnyebben behozzuk ebbe az új ötletbe.

Nem akarom tönkretenni a konzolokat – imádok konzolon játszani. Nem akarok évente új konzolt sem, szerintem senki sem akar ilyet, de ki tudja, hogy az emberek milyen új technológiával fognak majd előállni.”

Penello szavaiból az jön át, hogy a Microsoft érti: az emberek még nem akarják maguk mögött hagyni az eddigi, hagyományos konzolgenerációs modellt. Nos, a végére egy bomba: Shawn Layden a német Golem.de-nek elmondta, hogy az „okostelefonos frissítési modell” helyett PlayStation 5-öt fognak készíteni!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu