2.76 millió dollárért kelt el az eredeti Star Wars-os R2-D2 robot

MOZI HÍREK – A kaliforniai Calabasas városában nemrég tartott aukción igazi Star Wars relikviákat hirdettek meg: többek között Luke Skywalker New Hope-os fénykardját, Darth Vader sisakját és az R2-D2-es kis robot filmben használt verzióját is.

Mindenki arra számtott egyébként, hogy a Luke Skywalker fénykardért adják majd a legtöbb pénzt, de végül az R2-D2-esért fizették ki a legőrültebb összeget: konkrétan 2.76 millió dollárt (704 millió forintot) adott ki egy az identitását titokban tartó vevő.

A többi tárgy sem kelt el rosszul. A Luke Skywalker fénykardot 450.000 dollárért vitték, Darth Vader sisakjáért pedig 96.000 dollárt adtak. Ez a két összeg jóval magasabb, mint amennyire számítottak, ugyanis a fénykardért 150.000 és 200.000 közötti bevételt jósoltak, a sisakért pedig 40.000 és 60.000-et. Az R2-D2 robotért nem volt semmilyen előre megjósolt összeg, többek között azért sem, mert míg az említett két filmes tárgyakhoz hasonlókat már árulták aukciókon, addig R2-D2-es robotot még nem. Stephanie Connell egy londoni filmes értéktárgyakkal foglalkozó becslő egyébként megindokolta, hogy miérd adhatott ki valaki ekkora elképesztő összeget a filmes makettért.

“Ez nem csak egy egyszerű makett. Egy azonnal, mindenki által felismerhető értékes tárgyról van szó, amely bizonyos tekintetben igazi műtárgy. Akár egy Picasso mellé is lerakhatnád.”

FORRÁS: Movieweb

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu