PlayStation 4: még több eladás, de nem teljesen pozitív mérleg

A Sony közölte az új adatokat a PlayStation 4 kapcsán.

A Gamespot szerint június harmincadikáig bezárólag 63,3 millió PlayStation 4-nél tart a Sony. Egy negyedévvel ezelőtt 60 milliót közölt a japán vállalat, az E3 közben pedig 60,4 millió eladott konzollal dicsekedett, tehát ahogy várható volt, a növekedés nem állt meg… csakhogy kevesebb konzolt szállítottak ki az egy évvel korábbi adatokhoz képest, ami előre is vetíti a Sony jóslatát – 18 milliót szeretnének értékesíteni a 2017 április-2018 március időszakban, ami kevesebb, mint az ezt egy évvel megelőző 20 milliós eredmény.

A Sony Game & Network Services részlege – ami alá a PlayStation tartozik – 5,4%-os növekedést hozott össze, főleg a jobb PlayStation 4-es játékeladások miatt, ám a konzol árcsökkentése a pénzügyi mérlegre kihatott így is. A PlayStation VR-ról új eladási számokat a Sony érthetetlen módon nem közölt (fél éve, februárban 915 ezernél tartott a headset). A cél 2018 március végére a 78 millió a PS4-nek.

Mivel a következő egy évben elég sok exkluzív címre számíthatunk, az eredmény még kiadós növekedést élhet át.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu