Ubisoft: nagy potenciál Kínában

Yves Guillemot több témával kapcsolatban is nyilatkozott a GameSpotnak adott interjújában.

A Ubisoft vezérigazgatója nem véletlenül lát nagy esélyt Kínában: a fél milliárd (!) játékos több potenciális vásárlót jelent a francia cégnek, bár ehhez két dolgot figyelembe kell venniük: a lokalizáció mellett a cenzorok szabályait is be kell tartaniuk. Szerinte nincs akadálya annak sem, hogy az Assassin’s Creedet adaptálni tudják a kínai közönség számára (ugyanis ez a franchise meg sem jelent az országban – a kurrens-gen konzolok is 3 éve jöttek be!).

Guillemot azt is elmondta, hogy nem a Vivendi ellen küzdenek, hanem olyan gigászi cégek ellen, amik több dologba is befektetnek, miközben nem értik meg a játékipart, így nem tudják növelni a teljesítményüket. (Mondjuk a Vivendi korábban azért már a piacon volt – ők hozták egy tető alá az Activisiont és a Blizzardot…) Az Xbox One X-ről még mindig elég pozitív véleménnyel van – korábban hasonló nyilatkozatot tett Guillemot: a Kinect helyett a konzol teljesítményét emelte meg a Microsoft.

Már csak az a kérdés, hogy sikerül-e a játékaikat úgy kiadni (világszerte), hogy az már a legelejétől működik… gondoljunk csak a 2014-es Assassin’s Creed Unity-re.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu