PlayStation 4: szivárognak az 5.00 firmware újdonságai!

Bár a Sony még hivatalos részleteket nem közölt az új firmware-ről, de már kitudódott pár részlet belőle.

Az Eurogamer birtokába jutott a patchnote, így ők megtudták, mit is hoz az ötös firmware. Többek között a PlayStation 4 Pro-val rendelkezőknek jön egy hasznos újítás: Twitchre 1080p-ben, 60 FPS-sel lehet streamelni. Akinek Slim, vagy alap PS4 van a birtokában, nekik erre nem lesz lehetőségük.

Az új firmware feltelepítése után bárkit követni tudunk majd, hogy – a Sony szavait idézve – „több tartalmat osszunk meg és több interakciónk legyen”. (Jelenleg ilyesmire nincs még lehetőség.) Beállíthatjuk, hogy a barátaink, vagy mindenki követni tudjon, de majd tudunk tiltani is. Kibővül a mester/alfiókkezelés is, ami főleg családosoknak jön jól: több felnőtt fiók lehet és egyesével be lehet állítani a korlátozásokat a gyerekeknek. Ehhez jönni fog egy új webes applikáció is.

Az új firmware után a gyorsmenüből is látni fogjuk a rendszerértesítéseket és a fel/letöltéseket is, így nem kell kilépni a Home menübe. Az eseményekről jöhet push (mobilos) értesítés, VR-módban történő közvetítés esetén megjelenhetnek a nézők kommentjei a képernyőn, közvetítéseinket linkelhetjük egy PlayStation-közösségbe, és többek között magyar nyelvtámogatás (!) is érkezett.

A fejlesztőknek is valamelyest könnyebb dolguk lesz: bundle- és gyűjteménylemezek is támogatva lesznek, és pl. Game of the Year Editionként újrakiadott, addonokkal érkező játékok esetében sem kell a fejlesztőknek újraírniuk a programkódot.

Ez nem akkora szám, mint amit mondjuk a 4.50-es firmware előadott, de ez is előrelépés, nekünk, magyaroknak pedig kifejezetten hasznos lesz.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu