Bíróságra viszik a Nintendót!

A Gamevice perli a nagy N-t.

Miért is tereli bíróságra a problémáját a Gamevice? Nos, a kiegészítőket gyártó cég szerint a Nintendo a Switch designjával lemásolta az ő terméküket, ami a Wikipadon bukkant fel. Az Engadgeten olvasható, hogy a Wikipad egy Androidos tablet játékra, és ehhez készített a Gamevice felcsatolható kontrollereket. Összevetés a hír alatt – felül a Switch, alul a Wikipad.

A Gamevice pénzt követel a Nintendotól azon túl, hogy vegyék le a boltok polcairól a Switchet. Van itt egy kis különbség, ami miatt valószínűleg a Gamevice kárára talán könnyen ítélkezik majd a bíró: a Switch Joy-Conait becsúsztathatjuk a helyükre, míg a Wikipadra csak rácsatolhatóak a kontrollerek. Ez pedig hatalmas eltérés, és akkor még a harmaidk képen a Wii U prototípus GamePadja is látható 2012-ből.

A Gamevicenak nem sok esélye van ezt a pert megnyerni – ha sikerülne, a játékosok oltári nagy haraggal szállnának rá a cégre, ugyanis a Switch szinte megállíthatatlanul fogy, és őszre azért lesznek még olyan exkluzív címek, amik még jobban megtolhatják az eladást.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu