A PlayStation 4 jobban fogy, mint amikor megjelent!

Hiába közelít a negyedik születésnapja felé a PlayStation 4, sikerült egy ilyen eredményt összehoznia.

Pedig ez a helyzet a GearNuke szerint – ők ugyanis arról írnak, hogy a Japánban 2014-ben debütált konzol gyorsabban fogy mint amikor megjelent. Már több mint egy milliót értékesítettek a hazai pályán, ami eléggé kiemelkedő eredménynek tűnik még úgy is, hogy a Nintendo Switch személyében egy erős kihívóra lelt (ugyanis az Xbox One sereghajtó szerepet tölt be arrafelé).

Miért is csak most kezdett komolyan lábra kapni ott a PlayStation 4? Nos, nem véletlen: a PlayStation Vita a japánoknál sikeres (még ma is), és a PlayStation 3 kitartása miatt több JRPG is multiplatform fejlesztés volt PS4-re és PS3-ra, ám a lokalizáció során szinte kivétel nélkül ott maradt a prev-gen kiadás (kivéve a Persona 5-öt).

Mivel nemrég jelent meg ott a Dragon Quest XI, aminek a 3DS változata jobban fogy a PS4-esnél, nem csoda, hogy ilyen jól teljesít a konzol, ami idén még kapni fog pár újdonságot (Uncharted: The Lost Legacy, Gran Turismo Sport, Knack 2…).

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu