Middle-earth: Shadow of War: a végjátéktól Shelobig [VIDEO]

Több témát is érintünk ezúttal a Monolith játékával kapcsolatban.

Az Eurogamer a játék végéről értekezett – a site az endgame-ben felbukkanó küldetéstípust, a Shadow Warst mutatta be. Ezek akkor nyílnak meg, ha a fő történetszálat felgöngyölítjük Mordor teljes hatalomátvétele után.

Szauron egy ellentámadást indít Talion ellen, és ezek a támadások szakaszokra lesznek bontva, egyre nehezebb szintre emelve az ellenséges sereg visszaverését. Addig nem ér véget az ostrom, amíg a támadók vezére(i) meg nem hal(nak). Ha vesztünk, oda a vár és újra el kell foglalni, és a várunk parancsnokát is elrabolhatják, és nekünk kell megmenteni őt. A játék tényleges befejezése (ami a Gyűrűk urához közvetlenül kapcsolódni fog) csak akkor kerül a képernyőre, ha minden támadást visszavertünk Mordorszerte.

Ezen felül a Monolith egy új törzset, a Terror Tribe-ot (szó szerint terror törzs…?) is bemutatta. Ők közvetlenül a félelemre játszanak, és kinézetüket látván valahol érthető is, hogy miként lyukadtak itt ki. A fejlesztők még azt is elárulták, hogy Shelobot miért nőneműként alkották meg a Shadow of Warban.

A Monolith kreatív alelnöke, Michael de Plater azt nyilatkozta az Eurogamernek, hogy Shelobot és Gollumot tartja alulértékelt hősöknek a Gyűrűk urában – utóbbi pusztítja el a Gyűrűt, de Shelob nélkül ez nem valósult volna meg. A fejlesztőknek a „szürke zónában” levő karakterek több inspirációt nyújtanak azoknál, akik teljesen jók (pl. Gandalf, Aragorn). Shelob legalább őszinte arról, hogy melyik oldalon áll – pók formán kívül mást is fel tudna venni, ugyanis anyja Ungoliant, egy gonosz szellem volt, és azért lett pók/nőnemű, mert ehhez volt kedve. Logikus.

A Middle-earth: Shadow of War október 10-én jön PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re. Bónuszként 40 percnyi Cirith Ungol játékmenet!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu