PlayStation 4: sikerült-e a legkelendőbb konzolnak lennie júliusban?

Márciusig szinte stabilan püfölte a PlayStation 4 az Xbox One-t. Nos, azóta (akkortájt jött ki a Nintendo Switch ugyanis) a helyzet nem ilyen egyszerű.

Az amerikai NPD Group közölte, hogy a júliusi hónapban a legkelendőbb konzol a Switch volt, köszönhetően két tényezőnek. Egyrészt végre tudtak többet is szállítani belőle a boltokba (így is gyorsan elkapkodják – Japánban ennél rosszabb a helyzet: ott ugyanis arra is volt példa, hogy háromezren vártak 105 darabra…), másrészt pedig a júliusban a legkelendőbb játék szerepét betöltő Splatoon 2 egy újabb kiemelkedő exkluzívként tovább tolta a Switch szekerét. Ennek ellenére is az utóbbi egy év összesített eredményeit tekintve a PlayStation 4 továbbra is listavezető.

Az egy évvel korábbi eredményekhez képest 29%-os emelkedés következett be hardveres eladásokban, ami 182 millió dolláros összegre tolta a forgalmat – ez úgy barátok között is 47 milliárd forint… Mat Piscatella, az NPD elemzője szerint ebben főképp a Switch és a PlayStation 4 eladásai játszottak közre. Az utóbbi egy évben 1,6 milliárd dollárnyi forgalom volt csak a konzolok eladásaival (ezt forintra már át sem merjük konvertálni…), és ez is egy laza 20%-os emelkedés. Piscatella szerint ebben a Switchnek volt nagy szerepe. Kiegészítőkben is 9%-os emelkedés volt 129 millió dollárra – főképp az Xbox One és a Switch kontrollerek miatt.

Az USA hatalmas piac, és ezt a fenti számok is bizonyítják. Mi talán egy évtized alatt (talán…) összehozunk annyit, amit ők egy hónap alatt. Az augusztusi hónapban esélyes, hogy a Sony behúz egy győzelmet, ugyanis az Uncharted: The Lost Legacy a jövő héten jelenik meg…

(Forrás: GameSpot)

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu