Xbox One X: rekord gyorsasággal rendelik elő, de kap-e exkluzív tartalmakat?

Jó hírek egy oldalon, kockázatos téma egy másikon.

A Microsoft közleménye szerint az Xbox One X az eddigi legnagyobb előrendelési adatokkal rendelkező Xbox lett, holott csak a héten lehetett a Project Scorpio Editiont előrendelni (a normális változat később kapja meg az előrendelést), és több országban ki is fogytak belőle.

Az errefelé nem ismert, de az USÁban éllovas GameStop bolthálózat pénzügyi jelentése szerint az Xbox One vs. PlayStation 4 párbajban alulteljesítést érzékelnek, mert szerintük az Xbox One X veszi át a stafétát (nos, és a PlayStation 4 Pro-val mi a helyzet?).

Ami viszont komolyan kiboríthatja a bilit, az Mike Ybarra, az Xbox és a Microsoft alelnökének a nyilatkozata. A VG247-nek ugyanis ezt mondta: „Úgy vélem, többnyire a fejlesztőknek adjuk meg a lehetőséget a saját döntésükre [hogy legyen-e exkluzív Xbox One X-tartalom a játékaikban]. A játékok az X-en és az S-en is futni fognak, de az Xbox One X szebb látványvilágot, talán magasabb frame rate-et is kínál. A fejlesztőn múlik.”

És itt van a kockázat elásva: a Sony ugyanis megtiltotta, hogy exkluzív tartalom készüljön a PlayStation 4 Pro-hoz, hogy egyenlő esélyek legyenek a Slimet és a Pro-t használók között. A Microsoft ezt úgy tűnik, hogy nem fogja követni…

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu