Xbox One X: a Microsoft büszke négy konzol-exkluzívjára

Négy. Azért ennél jóval többet mutat fel a Nintendo Switch is, ami holnap lesz fél éves!

A VG247 egy elég terjedelmes interjút közölt, amiben Mike Ybarra, az Xbox és a Microsoft gaming ágazatának alelnöke árult el pár érdekes dolgot. Először arról beszélt, hogy az Age of Empires Definitive Editionje meglepő módon csak PC-re (azon belül is Windows 10-re) érkezik októberben, de gyorsan áttért arra, hogy a Microsoft jól érzi magát annak ellenére is, hogy az idei évben négy (4!) konzol-exkluzív játék érkezik az Xbox One X-re. Ezek közül kiemelte a PlayerUnknown’s Battlegroundsot, ami négy hónap alatt nyolc millió eladást hozott össze PC-n. (A másik három: Cuphead, Forza Motorsport 7, Super Lucky’s Tale – 2018-ban a State of Decay 2 és a Crackdown 3 követi ezeket.)

Ybarra nem érzi úgy, hogy kevesebb fókusz lenne az egyjátékos részekben a játékokban, majd hozzátette, hogy a Microsoft továbbra is támogatja a cross-playt, amire ugye a Sony folyamatosan nemet mond.

A PlayStation 4 Pro-val való összevetésben kitérő választ adott arra, hogy a Sony-hoz hasonlóan a generáció közepére szánt frissítésnek kezelik-e az Xbox One X-et, avagy a mobilos gyakori újítás trendjét akarják a konzolokra átemelni. Az NVidia GameStream és a Steam streamelésről Ybarra tudja, hogy sokan támogatják, de nem mondta el, hogy ezeket tényleg megvalósítják-e. Kicsit furcsa megnyilvánulás az, hogy a Microsoft mindegyik régió irányába elkötelezett – az Xbox One alig tud hetente száz eladást összehozni Japánban… Végezetül pedig korábban már írtunk Ybarra nyilatkozatáról, amiben említette, hogy lehetnek a jövőben Xbox One X-exkluzív címek.

A Microsoftnak kemény lesz a november és a december. Igen, esélyes, hogy a PlayerUnknown’s Battlegrounds sikeres lesz, de az nem nevezhető killer appnak (főleg nem exkluzívnak, ugyanis PC-n már hónapok óta megvehető), de így eldőlhet, hogy az Xbox ebben a generációban képes lesz-e megszorongatni a Nintendót és a Sony-t, avagy sem.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu