Menu

Xbox One X: a Microsoft büszke négy konzol-exkluzívjára

Négy. Azért ennél jóval többet mutat fel a Nintendo Switch is, ami holnap lesz fél éves!

A VG247 egy elég terjedelmes interjút közölt, amiben Mike Ybarra, az Xbox és a Microsoft gaming ágazatának alelnöke árult el pár érdekes dolgot. Először arról beszélt, hogy az Age of Empires Definitive Editionje meglepő módon csak PC-re (azon belül is Windows 10-re) érkezik októberben, de gyorsan áttért arra, hogy a Microsoft jól érzi magát annak ellenére is, hogy az idei évben négy (4!) konzol-exkluzív játék érkezik az Xbox One X-re. Ezek közül kiemelte a PlayerUnknown’s Battlegroundsot, ami négy hónap alatt nyolc millió eladást hozott össze PC-n. (A másik három: Cuphead, Forza Motorsport 7, Super Lucky’s Tale – 2018-ban a State of Decay 2 és a Crackdown 3 követi ezeket.)

Ybarra nem érzi úgy, hogy kevesebb fókusz lenne az egyjátékos részekben a játékokban, majd hozzátette, hogy a Microsoft továbbra is támogatja a cross-playt, amire ugye a Sony folyamatosan nemet mond.

A PlayStation 4 Pro-val való összevetésben kitérő választ adott arra, hogy a Sony-hoz hasonlóan a generáció közepére szánt frissítésnek kezelik-e az Xbox One X-et, avagy a mobilos gyakori újítás trendjét akarják a konzolokra átemelni. Az NVidia GameStream és a Steam streamelésről Ybarra tudja, hogy sokan támogatják, de nem mondta el, hogy ezeket tényleg megvalósítják-e. Kicsit furcsa megnyilvánulás az, hogy a Microsoft mindegyik régió irányába elkötelezett – az Xbox One alig tud hetente száz eladást összehozni Japánban… Végezetül pedig korábban már írtunk Ybarra nyilatkozatáról, amiben említette, hogy lehetnek a jövőben Xbox One X-exkluzív címek.

A Microsoftnak kemény lesz a november és a december. Igen, esélyes, hogy a PlayerUnknown’s Battlegrounds sikeres lesz, de az nem nevezhető killer appnak (főleg nem exkluzívnak, ugyanis PC-n már hónapok óta megvehető), de így eldőlhet, hogy az Xbox ebben a generációban képes lesz-e megszorongatni a Nintendót és a Sony-t, avagy sem.

Spread the love

https://smallseotools.com/

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu