Michael Pachter: „Ne higgyetek az Xbox One X előrendelési számainak!”

Az elemző úgy gondolja, hogy az előrendelések jó aránya csak annak a ténynek köszönhető, hogy elég kevés gépet tudtak legyártani az Xbox One X-ből.

Az állandóan „balhés” üzleti elemzéseket és piaci véleményeket megformáló Pachter a Youtube csatornáján  is hangot adott kritikus hangvételének a Microsoft azon állításával kapcsolatban, hogy „az Xbox történelmének leggyorsabban eladott konzoljáról beszélhetünk. Az elemző szerint ez az állítás egyszerű átverés.

„Legutóbb, amikor megnéztem, az Xbox One X az Amazon előrendelői listáját 66-ik volt. A NES Classic például a Microsoft konzoljával összehasonlítva 23. A NES Classic-ból tavaly 2.3 milliót adtak el, idén talán egymilliót, ehhez képest az Xbox One X 48 hellyel van lejjebb, még egymilliót sem ért el. Persze az Amazonnak legalább öt, vagy tízezer X-e lesz a raktáron, szóval nem nagyon hiszek abban az állításban, amit a Windows Centralon olvashatunk, hogy ez minden idők legjobban előrendelt konzolja.” Pachter mind ehhez még azt is hozzátette, hogy nem nehéz az eredeti, első Xbox, vagy az Xbox 360 előrendelési számait felülmúlni.

Mindezek után azért Pachter feljött Twitterre és kicsit „finomított” a véleményén, bocsánatot kérve a Windows Centrallal kapcsolatban elhangzott kommentárja miatt, hozzátéve azt is, hogy az Xbox One X elérheti az első milliós eladást év végén, illetve azt is megjegyezve, hogy a kritikája inkább csak a saját nézőinek szólt, akik töretlen lelkesedéssel fogadták a Microsoft bejelentését.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu