A kalózkodás nincs hatással az eladásokra?

Egy EU-s tanulmány mutatta ki, hogy nincs kapcsolat az eladások és a kalózkodás között, írja a PC Gamer.

Az Európai Unió bizottsága egy elég kemény, száraz, 307 oldalas tanulmányt tett közzé itt arról, hogy van-e kapcsolat az illegális letöltés és az eladások között. Irodalmi, játékokkal kapcsolatos, zenei és filmes adatokat elemeztek 2014-ből, több országot is figyelembe véve. Sajnos mi nem vagyunk köztük.

2014-ben a felnőttek 51, a 18 éven aluliak 72 százaléka töltött le vagy streamelt illegálisan az Egyesült Királyságban, Németországban, Franciaországban, Spanyolországban, Lengyelországban és Svédországban. A két „éllovas” ország a spanyol és a lengyel lett, de komoly bizonyítékot nem tudott a tanulmány felmutatni az eladások és a kalózkodás összefüggése között. „Ez nem jelenti magától értetődően azt, hogy a kalózkodásnak nincs hatása az eladásokra, de csak a statisztikai elemzés nem nyújt kellő megbízhatóságot, hogy kimondható legyen: van hatása”, igaz, a „legújabb csúcsfilmek” esetében 40%-os (!) arányt hoztak össze a fent említett országok.

Azt is megnézte a tanulmány, hogy van-e hajlandóság a kalózokban arra, hogy fizessenek – az eredmény? A könyvek, zenék és játékok esetében az árcsökkentés nem hatna ki a kalózkodás százalékára. Vagy fizetnének az emberek, vagy nem.

Elgondolkodtató téma így vasárnap délutánra…

Forrás: PC Gamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu