Nem tetszik egy fejlesztőnek az, hogy a játékát emulálják!

Nem egy régi játékról van szó, úgyhogy ez csavar egyet a történetünkön.

A régebbi játékokat már könnyen elfuttathatjuk PC-n, és ebbe már bőven beletartozik a PlayStation 2 és a GameCube is (az Xbox más…). Már a PlayStation 3 egyes játékai is emulálhatóak az RPCS3-mal, és ezek közé tartozik a Persona 5 is, ami PlayStation 4-re és PlayStation 3-ra egyaránt megjelent.

Az Atlus amerikai ágazata (ami tulajdonképpen a SEGA, mert övék a cég) DMCA levételt kéretett a Patreontól, amit a csapat a Redditen közölt. Itt az olvasható, hogy az Atlusnak nem az nem tetszik, hogy a PlayStation 3-emulációval foglalkoznak, hanem azzal, hogy a Persona 5 is emulálható, és így az Atlus intellektuális tulajdonának joga sérül. Az érdekesség az, hogy a Patreon oldalt is le akarják vetetni, de az fenn maradt, mert szerintük nem jogsértő az emulátorhoz való támogatás kérése (és hasznuk is van belőle – havi háromezer dollárt, közel egy millió forintot rámol be az RPCS3!).

Az RPCS3 cserébe minden Persona 5-re való utalást levett az oldalról, hozzátéve, hogy szerintük fura az, hogy bárminemű előzetes kommunikáció nélkül egyből a Patreon törlésére ment rá az Atlus, és jelenleg nincs veszélyben sem az emulátor, sem a közösségi finanszírozásra szánt oldaluk sem.

Az Atlus csak annyit mondott, hogy jelenleg PlayStation 4-en és PlayStation 3-on a legjobb élmény a Persona 5-tel játszani, de meghallgatják a rajongókat. (Azaz burkoltan lesz PC port, ha lesz rá igény is.)

Meredek történet ez…

Forrás: PC Gamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu