Overwatch-ból filmet? Nem kizárt!

A Blizzard játékából nem tartja kizártnak az Activision Blizzard, hogy egyszer filmadaptáció készüljön.

A kiadógigász fogyasztói termékekkel foglalkozó elnökével (érdekes pozíció ez…), Tim Kilpinnel készített interjút az MCV, ahol ő ezt nyilatkozta: „Mi igazán szeretnénk [egy Overwatch filmet]. Ezek a franchise-ok több platformon léteznek, szóval nem csak a játék lehetne meghajtó erő, hanem filmekkel és a TV-vel is lehetne bővíteni a közönségünket. Ott van az eSport is – hozd össze ezeket és máris olyan franchise-okról beszélsz, amik nem hasonlíthatóak másokhoz.”

Kilpin gondolata érthető: ő korábban a Disney-nél és a Mattelnél is dolgozott! Az előbbinél a franchisemenedzsment alelnökeként a Pixar, a Disney Princess és Miki egér sorsát vezérelte, úgyhogy nem beszélhet hülyeséget, ha az Overwatchról így vélekedik… de addig is egy élőszereplős Call of Duty-filmet próbál összerakni!

„Amikor egy történettel teli franchise-ot veszel [mint a Call of Duty-t], és kibővíted egy új forma/műfaj irányába, óvatosnak kell lenned. Őszintén, ha a forgatókönyv és a történet nem megfelelő, nem hozzuk össze [a filmet]. Ez nem egy olyan szituáció, ahol azt valaki azt mondja, hogy „nem érdekel, csak legyen elkészítve” – úgy véljük, hogy ha jól összehozzuk, megvan a lehetősége annak, hogy bővüljön a [franchise] közönsége azon túl, hogy kiket is szólítanak meg a játékok,” mondta Kilpin.

Amúgy az Overwatch egy újabb ingyenes hétvégére készül: magyar idő szerint november 17-én este kilenctől november 21-én reggel kilencig PlayStation 4-en, Xbox One-on és PC-n is ingyen elérhetővé válik teljes mértékben – PlayStation Plus és Xbox Live Gold (illetve Battle.net fiók PC-n) kelleni fog a játékhoz…

Forrás: MCV, Bizjournals, DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu