Mit gondol a Gearbox főnöke a lootboxokról?

Randy Pitchford, látván a Twitter minap felduplázott karakterlimitét (280-ra emelték), jóformán novellát írt a témáról!

Meg sem próbáljuk egy az egyben lefordítani, amit Pitchford írt, úgyhogy a lényeget említjük csak meg. Ő erősen ellenzi a „rabló monetizáló sémákat”, példaként felhozva, hogy a Borderlandsben az igencsak ritka Golden Keyeket sosem adták pénzért, pedig lett volna rá kereslet. A DLC-kkel kapcsolatban nincs kifogása, de a lootbox elnevezéssel (a Borderlands stílusa miatt) pedig van. Szerinte aki nem akar grindolni, azaz játszani a játékkal, az egyszerűen „ne játssza a játékot”, és ha nem szórakoztató, akkor még inkább így gondolja Pitchford. Lényegében véve Pitchford úgy gondolja, hogy a játékosok felelőssége a mikrotranzakciókkal felgyorsított, illetve szórakoztatást nem kínáló játékok elkerülése.

Később újra a Twitteren írt, ezúttal azt kiemelve, hogy a fejlesztőknek/kiadóknak olyan kapcsolatot kellene a játékosokkal létesítenie, amit egy szórakoztatóiparban dolgozó személy a közönséggel, nem pedig olyasmit, amit egy dohánygyártó cég hoz össze a vásárlóival – röviden, nem szeretné, hogy függők legyenek a játékosok. Ilyen megközelítéssel él szerinte a Facebook is. Aztán azt írta a Gearbox főnöke, hogy a GaaS (Games as a Service = Játékok Szolgáltatásként) helyett a GaaH (Games as a Hobby = Játékok Hobbiként) megközelítéssel foglalkozik a csapata.

Majd meglátjuk a következő játékaikban – egyikük biztosan a Borderlands 3 lesz, és megerősítette, hogy a Brothers in Arms is folytatást kap, és Duke Nukemmel is terveznek valamit. Annyiban igaza van, hogy a játékoknak főképp a szórakoztatásról kellene szólnia úgy, mint mondjuk a 80-as évek végén…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu