Star Wars: Battlefront II: baljós jelek a multiplayerrel kapcsolatban!

Esélyes, hogy az Electronic Arts pénzéhes megközelítése nem fog jó hatással lenni a játékra… sőt!

A Kotakun olvasható, hogy a Battlefront II miként is biztosíthat előnyt azoknak, akik a játék megvételén túl még fizetnek plusz pénzt. A legerősebb (legritkább) típusú Star Cardok (amik plusz képességeket adhatnak a következő csatára: például több hp, gyorsabban használható skillek, ilyesmi) nem szerezhetőek meg a lootboxokból a béta utáni negatív vélemények miatt. Kraftolni viszont lehet a lootboxokon keresztül, és két dolog zár el bárkit is kapásból a legerősebb szintű kártyák készítésétől: a mi rangunk, illetve a mi osztályunk adott kártyás szintje – utóbbi viszont attól függ, hogy mennyi kártyánk van, és nem is kell sokat játszani sem a ranglétrán való fellépéshez, és bár nem fejleszthetjük a korlátok miatt olyan könnyen a kártyáinkat, de ha szerzünk egyet, azt bevethetjük így is.

Ez a bekezdés kínaiul hangzik, úgyhogy érthetőbben: lehet, hogy pl. hozzávágunk az Electronic Artshoz harmincezer forintot a játék árán túl a megjelenéskor, és bumm, máris lenne pár ritka kártyánk, amivel előnybe kerülünk a többiekhez képest, és pár óra után még jobban elnyújthatjuk a fizetésből származó lépéselőnyünket. Azaz: fizetéssel előnybe kerülünk, azaz: PAY TO WIN játékról beszélünk továbbra is… Hiába módosított a béta után a kiadó, semmit sem ér el ezzel. Taps!

Jó, mi van azzal, aki nem akar fizetni, hanem csak simán játékkal nyitna meg tartalmakat? Valaki a Redditen kiszámolta, hogy csak simán játékkal (tehát semmi töltési, várakozási időt bele nem számítva) mennyi időnkbe kerülne, hogy egy hőst megkaparinthassunk. Tessék megkapaszkodni: 2395 perc. Felkerekítve NEGYVEN ÓRA. Egy Trooper lootboxért is 159 percet kell játszani. KÉT ÉS FÉL ÓRÁT.

Ezzel a két tényezővel már a megjelenés előtt hanyattvágja magát egyeseknél az Electronic Arts, az már bizonyos…

Forrás: Kotaku, Reddit

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu