Nincs IP-védelem, mondja PlayerUnknown! [VIDEO]

A PlayerUnknown’s Battlegrounds sikeres. (Ezért is jött ki Xbox One-ra, de a minőségről még ne beszéljünk inkább.) Emiatt elég sokan próbálják lemásolni (több-kevesebb sikerrel), és Brendan Greene, ismertebb nevén PlayerUnknown, a BBC Radio 1-nek elmondta (forrás: Gamesindustry), hogy mit gondol.

„Szeretném, hogy a fejlesztők saját megközelítésüket is hozzátegyék a műfajhoz és nem csak elemelik a dolgokat a mi játékunkból. Ehhez új és érdekes csavarokat kell bevetned. Ha csak másol, akkor a műfaj nem növekszik és az emberek ráunnak.

Nincsen intellektuális tulajdon-védelem a játékokban. A zenében és filmekben van, és ott utánanézhetsz a munkádnak, de ilyesmi a játékokban még nem létezik, és ezzel tenni kellene valamit. Néhány király játék nem kap figyelmet, de valaki átveszi az ötletet, marketingre van pénze, és hirtelen van egy sikeres játéka csak amiatt, mert ellopta valaki másnak az ötletét. Szerintem az iparnak ez ellene tennie kéne. Jóformán a művészek tulajdonát védenéd ezzel. A játékok többnyire művészeti alkotások, és ezért szerintem fontos lenne, hogy megvédjük őket,” mondta Greene.

Egy másolatra jó példa ez a kínai, Terminátor 2 által inspirált PlayerUnknown’s Battlegrounds-klón mobilon, ami a Redditen bukkant fel.

Forrás: GamesIndustry, Reddit, PC Gamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu