Játék mint szolgáltatás: a Capcom és a PlayStation megközelítése

Többen is vannak, akiknek a GaaS (Games-as-a-Service, játék mint szolgáltatás) megközelítés nem prioritás.

Állítólag John Tsuyoshi Kodera, az új PlayStation-főnök (ő váltotta ugyanis Andrew House-ot) a Twitteren nyugtatta meg azokat, akik attól tartanak: nem nagyon lesz egyjátékos címből hiány a PlayStation szárnyai alól. „Mindent megteszek, hogy folytassam azt a kiváló munkát, amit Andrew House tett. A GaaS-problémáról csak annyit mondok, hogy nem kell aggódni. A PlayStation elképzelése teljesen eltér.” Állítólag? Nos, itt van a csavar a sztorinkban. A Kodera-féle Twitter-fiók, továbbá a fent lefordított tweetben megnevezett Andrew House-fiók is egyaránt felfüggesztésre került. Úgyhogy itt csak annyit mondunk, hogy valakik jól szórakozhattak.

A Capcom viszont tényleg azt gondolja, amit, ugyanis itt nincsen semmiféle kamu fiók a képben. A Metronak ugyanis a Monster Hunter World producere, Ryozo Tsujimoto elárulta: nem terveznek hosszú távon ezzel a játékkal: „Egyáltalán nem tervezünk öt-tíz évre ezzel a játékkal, úgyhogy nem lesz az, hogy megveszed, és egy évtizedig tartalmakat kapsz hozzá. Mindig is gazdag megjelenés utáni élményt kínáltunk a Monster Hunter-játékosoknak az ingyen DLC-kkel és extra küldetésekkel. Ahogy nemrég bejelentettük, gyakori nagy frissítéseket fog kapni a Monster Hunter World, ami tavasszal egy új szörnnyel bővül. Lesz mivel bőven foglalkozni az alapjáték befejezése után, ha követni fogod a DLC-ket, de ez nem egy hosszú távú terv, hogy a játék megjelenése után évekkel is kiadunk hozzá új dolgokat. Ez egy általános játék „húsos” megjelenés utáni tartalommenetrenddel, de ez nem egy szolgáltatás.”

Tsujimoto nem nagyon érti a játék mint szolgáltatás fogalmát: „El kellett magyaráznom neki a fogalmat, amikor lefordítottam a kérdést. Erre azt válaszolta, „mit értesz azon, hogy játék mint szolgáltatás?” Nem hiszem, hogy jelenleg ez egy japán dolog lenne,” írja a Metro.

Úgyhogy a Monster Hunter World, ami január 26-án jön ki PlayStation 4-re és Xbox One-ra, nem fog több évig folyamatosan bővülni.

Forrás: WCCFTech, Metro

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu