„Gyilkos” Amy Hennigre, hogy évek óta nem jelent meg tőle játék!

Az Uncharted egyik fő alkotója eléggé komolyan gondolja, hogy a munkásságának évek óta nem volt eredménye, és ez kihat rá.

Hennig korábban a Naughty Dognál alapozta meg az Uncharted sikerét, de azóta az Electronic Artshoz szegődött. Ő Sean Vanamannel (Campo Santo társalapító – tőlük legutóbb a Firewatchot láthattuk) beszélgetett el a Polygon 2017-es visszatekintőjében, ahol beismerte: ahogy korosodik, problémákba ütközik a játékfejlesztés során!

„Eddig kb. tizenöt játékon dolgoztam huszonnyolc év alatt. Nem mindegyik jelent meg. Most viszont visszatekintek rájuk és azt gondolom, hogy ha egy játék 3-4-5 évig tart, mire elkészül, és ötvenhárom éves vagyok, mennyi lehetőségem maradt? És ezeket a lehetőségeket nem kellene elszalasztani,” mondta Hennig.

„Már 2011 óta nem került ki a kezeim közül semmi, és ez megöl engem. 2,5 évet dolgoztam az Uncharted 4-en, aztán egy Star Wars játékon 3,5 éven át – szerencsére sok munkálat megmaradt az előbbiben, és meglátjuk, mi fog a Star Warsos dologgal történni,” tette hozzá. Itt a 2011-ben megjelent Uncharted 3-ra, illetve a már eltemetett Visceral-féle Star Warsos címre gondolt, amit ugye az Electronic Arts elkaszált és átadta azt az EA Vancouvernek, hogy multis címre faragja a sztoriközpontú játékot. „Azt gondolhatnád oké, könnyű volt hat éven át semmit sem kiadni… de csak arra gondolok, hogy vajon hány töltény maradt a táramban? Biztosra akarok menni, hogy a helyes döntéseket hozom meg,” mondta Hennig, aki már 1994-ben is dolgozott játékokon – akkor épp a Michael Jordan: Chaos in the Windy City kötődött a nevéhez, de később a Legacy of Kain-szériában is ott maradt a keze nyoma.

Remélhetőleg még bőven láthatunk tőle ütős játékokat… de igaz, hogy hallottunk olyat is róla, hogy kicsit autoriter megközelítéssel készült a Visceral-játék alatta. (Erről is írtunk régebben.)

Forrás: Onlysp, Polygon

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu