VR-re készül a World Of Tanks!

A magyar televíziókból ismert „tankjáték” új szintre lép.

A VentureBeat arról számolt be, hogy a World of Tanks fejlesztői, a Wargaming egyesíti erejét a VRTech-kel, ami a virtuális valósággal kapcsolatos befektetőcégnek nevezhető. Egy új céget hoztak össze, a Neurogaminget, ami már hetvenöt alkalmazottal rendelkezik, és első nagy játékok a World of Tanks VR lesz!

A Neurogaming székhelye Nicosia Ciprus szigetén, de moszkvai fejlesztőstúdiójuk is van, és terveznek egy amszerdami és new yorki bővítést is még március végéig. Két másik projektjükről is tudunk, ezek a Cinema VR és a Polygon VR. Előbbi egy kötött helyszínű VR-élményt kínál maximum négy játékosnak – már 36 helyen megtalálható Oroszországban és a jelentésük szerint tavaly 180 ezer játékosuk volt.

Ezzel szemben a Polygon VR egy olyan platform, ami a virtuális valóság játékmenetét a helyszínen biztosítjai: motion capture technológiát, közvetítésre alkalmas szoftvert, második kijelző támogatását, és játékkezelő rendszert is tartalmaz belsős és külsős tartalmakhoz egyaránt. A Neurogaming egy saját platformot tervez indítani, aminek segítségével bővíthetik a Cinema VR franchise-ot az erre érdeklődőkkel, és a Polygon VR segítségével ezeken a helyeken a World of Tanks VR is játszható lenne.

Slava Makarov, a World of Tanks alkotója szerint a helyhez kötött VR-rel könnyebben elérhetőbb és olcsóbb élményt kínálnak, és szerinte az egyszeri élmény helyett egy hosszútávú, magával ragadó történetet szeretnének kooperatív és kompetitív elemekkel.

Majd meglátjuk – ez még csak egy bejelentés. Gyakorlatban nem tudjuk még, milyen lesz a World of Tanks VR.

Forrás: VentureBeat

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu