Nagybevásárlással próbál teret nyerni a Microsoft?

Elképesztő, hogy kiket is próbálnak a redmondiak felvásárolni – még mi sem hisszük el, mit tervez a Microsoft!

A Polygon a „Microsofthoz közel álló, megbízható forrására” alapulva azt írja, hogy az Xboxért és Windowsért felelős cég nem más cégekre vetette a szemeit, mint az Electronic Arts, a PUBG Corp. és a Valve – nem vicc, tényleg erre a három cégre pályáznak a zöldek!

Ne feledjük, hogy a Microsoftnak vastag pénztárcája van, így bár eleinte lehetetlennek tűnik Gabe Newell cégét, a PlayerUnknown’s Battlegroundsszal az Xbox One-on már jelen levő PUBG Corp.-ot és a mostanában főleg a lootboxok miatt negatívan szóba kerülő EA-t, anyagilag meg tudná kockáztatni a három közül legalább egy megvételét a cég.

Phil Spencer, az Xbox-vezér bevallottan előfizetéses irányba vinné az Xboxot (a döntésük, hogy minden first-party, belsős cím kapásból megjelenne az Xbox Game Pass előfizetéses rendszerben, erre sugall már), és mivel az EA Access/Origin Access már elérhető Xbox One-on és PC-n, valahol érthető ez a gondolatmenet. Hosszútávú befektetésnek elfogadható lenne, de nem lenne jó ötlet, ha pl. az Anthem hirtelen elhagyná a PlayStation 4-et. Lehet, hogy ezzel durrant a Microsoft az E3-ra?

Amúgy a Microsoft egy céget már felvásárolt – a PlayFabot, ami egy felhőalapú szolgáltatócégnek felel meg. A kb. 1200 játékot kiszolgáló cég (pl. Angry Birds: Seasons) így be fog olvadni a Microsoft saját rendszerébe az Azure-ba. Így csökkenhetnek a játékfejlesztők költségei és könnyebben monetizálhatják/megtarthatják a játékosaikat. (Hát persze…)

Forrás: Polygon

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu