Feltámad a Commodore 64! [VIDEO]

A nyolcvanas évek második és a kilencvenes évek első felének közismert számítógépe feltámad a hamvaiból.

Commodore Világ. 576 KByte. Csak két olyan publikáció, ami főleg a Commodre 64-re koncentrált – tagadhatatlanul a hazai számítástechnika (és a vele kapcsolatos újságírás) múltjának része. Nos, az eredetileg 1982-ben boltokba került Commodore 64 napjaink divatjait követve „minisítve” vissza fog térni. A THEC64 Minit a Retro Games gyártja (legális licensszel!), és a Koch Media fogja terjeszteni.

Egy használhatatlan billentyűzetű (!?) mini C64-et, egy joystickot, egy HDMI-kábelt, egy kézikönyvet és egy USB-kábelt (de adaptert nem?!) rejt majd magában a doboz – igen, HDMI-csatlakozással köthetjük a tévére majd a 64 beépített játékkal rendelkező számítógépet, ami pixel pontos, 4:3-as felbontást, CRT-filtert, mentési lehetőséget, és USB-n keresztül frissítési lehetőséget is tartalmazni fog. A két USB-csatlakozóval egy billentyűzetet és egy másik joystickot is ráköthetünk.

Milyen játékokra számíthatunk? Néhány címet említünk a listából: Boulder Dash, California Games, Deflektor, Impossible Mission I-II (itt ugyebár egy kis hazai vonatkozás is van a Novotrade jóvoltából!), Monty On The Run… de mondjuk azt még nem tudjuk, hogy milyen kezelőfelülettel fog majd rendelkezni a THEC64 Mini.

A website is csak annyit mond, hogy „hamarosan”, de a francia Gameblog március 29-ét ír. Az hihető valahol. Az ár szerintük 80 euró körül lesz – ~25 ezer forint kicsit soknak tűnik mondjuk. A szerkesztőségünk több tagja is gyűrte anno a C64-et – valahol el kellett kezdeni…

Forrás: PCGamer, GameBlog

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu