The Last of Us: fontos kérdéseket vet fel a világról az Xbox-vezér szerint [VIDEO]

Phil Spencer a konkurenciáról elismerően nyilatkozik, ha úgy adódik a sors.

Spencer az idei DICE Summiton nyitóbeszédet tartott, ahol elismerte: a Microsoftra ráfért egy reboot, amikor is új vezérigazgatót (Satya Nadellát) neveztek meg. Szerinte egy közvetlen kapcsolat van egy elsimított, jól működő (cégen belüli) kultúra és egy hatékony világépítés között, ami a kitűnő játékmenet alapjául szolgál.

„A világépítés a világunkat érthetővé teszi, továbbá földhöz ragadtnak, valósnak teszi a történeteket. Hogy Chuck Wendig, egy író gondolatait kifejtsem: a jó világépítés a történetnél kezdődik, de az epikus világépítés a történetet kiszolgálja. A nyelv, politika, tradíciók, törvények, szabályok, a bőrszín, etnikum, a kapcsolatok – ezek mind a varázslat szabályai. Röviden: ezek építik fel a társadalmat,” mondta Spencer, aki Harry Potterhez hasonlította az egészet. Jól van Phil, ugorjunk.

Több olyan játékot is megnevezett az Xbox-főnök, ami a körülöttünk levő világgal kapcsolatban fontosabb kérdéseket feltesz: Candleman, Life is Strange, What Remains of Edith Finch, The Last of Us… „Minden egyes alkalommal, amikor felállítunk egy sztereotípiát egy játékban, megkérdezzük: miért nem lehet ez így a való világban? Hogy a legjobbat hozhassuk össze, szükséges, hogy a munkakörnyezetünk jól működjön. Ha csapatunk alapjai és a belsős kultúránk rossz, minden összeesik. Ezzel ellenkezőleg ha a csapatod fő mechanikái működnek, a csapat kiváló dolgokat hoz össze. Ez a célunk,” tette hozzá.

A beszéd kb. kilenc percnél kezdődik a lenti videóban. Amúgy az Xboxos játékok történetére ráférne egy kis gatyába rázás, nem?

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu