Cyberpunk 2077: még egy ex-BioWare-es is dolgozna rajta! [VIDEO]

A CD Projekt RED-nek nagy tervei vannak a játékkal…

Mike Laidlaw korábban a BioWare több játékában is ott hagyta keze nyomát (Jade Empire – vezető író, Dragon Age: Origins, Dragon Age II – vezető tervező, Dragon Age: Inquisition – kreatív rendező), de elhagyta a céget az év végén. A legújabb Game Informeres podcastben megkérdezték tőle, hogy mit szólna ahhoz, ha a Cyberpunk 2077-en dolgozhatna?

„Ők minden bizonnyal felvonnák a szemöldöküket, ugyanis hatalmas Cyberpunk nerd vagyok. Nem vicc, a Neurománc a kedvenc novellám. William Gibson [a Neurománc írója – a szerk.] ráírhatna valamit egy wc-re, és én komolyan elzarándokolnék oda! A családommal Lengyelországba való költözés nagyon kihívó lenne, de a Cyberpunk mindig is vonzott,” mondta Laidlaw.

A CD Projekt RED-del való kapcsolatáról, és arról is beszélt, hogy szerinte mi a különbség a The Witcher és a Dragon Age franchise-ok között: „Gyakran hallok felőlük, de ez nem olyasmi, hogy mondjuk elmegyünk kávézni, mert Lengyelország messze van… de amikor látom őket a rendezvényeken, elmondom nekik, hogy a játékaik fantasztikusak, és ők is hasonló választ adnak. A CD Projekt RED a BioWare-től licenszelte az Aurora engine-t, amit a Neverwinter Nightshoz használtunk, hogy ők a The Witcherben alkalmazzák. Sokan elfelejtik ezt, és azt mondják, hogy utáljuk egymást, amire én azt mondom, hogy ez nem így van, mivel játszok a játékaikkal, és sosem tudom, mi lesz a vége.

Sokan azt gondolják, hogy a The Witcher jobb. Persze, kivéve, ha egy csapatot akarsz, vagy néhány olyan dolgot, ami egyedivé teszi a Dragon Age-et. Ők eltérő játékokat csinálnak. Nekünk tabula rasa, tiszta lappal nyitó karakterek felé kellett hajlanunk, hiszen lehetsz Qunari vagy egy Elf, hím vagy nőnemű – ezek a játékoskarakterek mind eltérnek, miközben nekik megvannak az előnyeik és hátrányaik azzal, hogy fix karakterrel, Geralttal rendelkeztek, és így elmerülhettek a történetében és kapcsolataiban.

Őszintén, úgy vélem, hogy ez az ipar előnyére válhat. Ha mindannyian ugyanazt a játékfajtát csinálnánk, nem lenne jó. Kell a Divinity. Kell a The Witcher. Kell a Skyrim,” tette hozzá Laidlaw.

A Cyberpunk 2077-ben pedig nagyon is bízik a CD Projekt RED – konkrétan egy blockbuster franchise-ot szeretnének belőle! Adam Kicinski, a cég vezérigazgatója a Pareto Securities előadásán ezt nyilatkozta: „A Cyberpunk 2077 az új The Witcher 3-unk, de ez sokkal ambíciózusabb lesz. Egy új, futurisztikus univerzumban dolgozunk. Mi úgy hisszük, hogy igencsak csábító lehet, és nem csak az RPG-seknek – de ez egy valódi RPG, ahogy a The Witcher (3) is volt, a felnőtt közönségnek szánva. Kézzel faragott, részletes, és természetesen nyílt világú, nyílt végű játékmenettel.” (A lenti videóban az előadása 3 óra 16 percnél kezdődik.)

Majd meglátjuk – ha Laidlawot be tudná húzni a CD Projekt RED a fejlesztésbe, egy komolyabb tehetséget tudnának leakasztani a lengyelek…

Forrás: WCCFTech, PCGamer

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu