Donald Trump és az erőszakos játékok: miről szólt a megbeszélés? És milyen videóval nyitott az elnök? [VIDEO]

Az Egyesült Államok elnöke kapásból egy montázssal nyitott a tegnapi megbeszélés során a Fehér Házban.

A Washington Post arról ír, hogy Trump a videojáték-ipar néhány fontosabb amerikai vezetőjének a lenti videót játszotta le a megbeszélés elején. Ebben több játék is felbukkan (a Call of Duty franchise mellett a Dead By Daylight, a The Evil Within és a Sniper Elite 4 is látható benne), majd a videó közben ennyit kérdezett a résztvevőktől: „Erőszakos, nem?”

Melissa Henson, a Parents Television Council (magyarul ez talán úgy hangozna, hogy a szülők televíziós tanácsa) vezetője szerint a megbeszélés tisztelettel teli, de veszekedő volt. Az ő szervezete úgy véli, hogy a gyakori erőszak a médiában rossz hatással van a kultúrára. Brent Bozell (Media Research Council – médiakutató tanács) szerint keményebben kellene szabályozni a játékokat, kb. azonos szinten, mint az alkoholt és a dohányt, és elutasította az egyik demokrata szenátor, Richard Blumenthal véleményét is – Blumenthal szerint a videojátékokra fogni a fegyveres erőszakot mindössze egy elfogadhatatlan kifogás, hogy ne a fontosabb politikai javaslatokról essen szó.

Vicky Hartzler, Missouri egyik képviselője ezt a nyilatkozatot tette közzé Twitteren: „Szülőként, korábbi tanárként és a kongresszus egyik tagjaként nyíltan aggódom az iskoláinkban bekövetkező erőszak miatt. A szülőknek tudniuk kell, hogy a gyermekeik biztonságban vannak az iskolában, és ami még fontosabb, a diákoknak biztonságban kell érezniük magukat a tanulási környezetükben. Értékelem az elnök úr fáradozását, hogy több csoportot is összehozott azzal a céllal, hogy az iskoláinkban és a társadalmunkban bekövetkező, rémes erőszakos eseményekre megoldást találjunk.

Úgy vélem, hogy az erőszak lecsökkentésére a megoldás egy mindent magába foglaló megközelítésben van, ami több eltérő tényezőre is koncentrál, amik az iskolai lövöldözésekhez hozzájárulhatnak. A párbeszédet viszont nem csak a fegyverekre és a videojátékokra kellene limitálni. Az elnök úr megközelítése („minden követ felforgat”) bölcs, és a filmiparral való hasonló megbeszélések, amik a filmekben való fegyveres erőszakhoz köthetőek, meg kellene, hogy történjenek.

A mai megbeszélés egy lehetőség volt, hogy megismerjük, meghallgassuk az aggodalmakat több oldalról is, és az iskolai erőszakkal kapcsolatban lehetséges megoldásokat találjunk. Úgy gondolom, hogy jelentős előrelépést tettünk meg ma, és azt remélem, hogy erre építhetünk a jövőben.” Ez azért eléggé száraz és semmit mondó nyilatkozat – történt-e itt TÉNYLEGES előrelépés…?

Térjünk vissza erre a videóra – ez a másfél perces összeállítás tény, hogy véres és brutális, de ezek a játékok nem erről szólnak többnyire. Ezzel az erővel simán berakhatta volna a Hatredet, vagy akármelyik Grand Theft Auto felvonást. Ez magas labda volt, elnök úr, úgyhogy lecsapjuk! Nos, és hol maradt Jack Thompson…?

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu