A next-gen konzolok részese lehet a ray tracing (sugárkövetés)? [VIDEO]

Tim Sweeney, az Epic (Unreal Engine) társalapítója szerint nem kizárt, hogy a következő generációs konzolokon bevetésre kerülhet a technológia.

A Metro Exodus lehet az első játék, ami PC-n legalábbis bevetheti a ray tracinget (erről korábban beszámoltunk már – egy Star Warsos [ILMxLab] techdemóban látható is, hogy milyen vizualitást kínálhat a sugárkövetés), de még biztosan idő kell a technológia elterjedéséhez. Ennek ellenére Sweeney az MCVUK-nak (amiből a WCCFTech idézett) ezt nyilatkozta:

„Úgy tűnik, hogy kb. 25 TFLOPS körül a ray tracing a legjobb mód a realisztikus pixelek generálására. Az ILMxLab demó az első lépés volt ebbe az irányba. Annak a jelenetnek egy része renderelt volt, egy része pedig ray tracingelt: az árnyékok és tükröződések így jöttek létre, és ahogy a filmek, úgy fogják a játék engine-ek is ezt adoptálni. Több ray tracingelt részletet láthatsz majd a jeleneteinkben, és szerintem tíz éven belül már csak ezt fogod látni az engine-jeinkben. Mindenki, aki egy AAA projektet tervez indítani, el kellene gondolkodjon a ray tracingről.”

Szóval a konzolok és PC-k be fogják lassan építeni a technológiát. Okostelefonok? „Nem fog egyhamar felbukkanni rajtuk, de a GPU-k gyorsan mozognak. Két éven belül egy GPU-ban láthatsz már ilyen számítási erőt, és hirtelen az lesz a high-end,” tette hozzá Sweeney.

Milyen érdekes, hogy két évet mondott… 2020-ban érkezhet ugyanis a következő PlayStation és Xbox is… de vajon azok képesek-e lesznek a sugárkövetésre? Nem olyan biztos az.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu