Köze van az orosz oligarchákhoz a Rock Band fejlesztőinek is?

A Daybreak (H1Z1) mellett most a Harmonix (Rock Band) is gyanúba keveredett.

Legutóbb részletesen taglaltuk alig pár nappal a H1Z1 PlayStation 4-es nyílt bétájának bejelentése után, hogy a Daybreaknek valamilyen kapcsolata volt (van?) a Columbus Novával, aminek a számláit (néhány más orosz oligarcháéval egyetemben) lefagyasztották Amerikában. Most a Harmonix is beszáll a buliba.

„A Harmonixnak nincs, és soha nem is volt köze a Columbus Novához. Ennek a cégnek nem volt köze a Harmonix megvásárlásához a Viacomtól, és soha nem volt köthető a Harmonix tevékenységeihez. Jason Epstein, aki korábban a Columbus Novának dolgozott, egy Harmonix-befektető és a céget vezető bizottság tagja,” mondta a GamesIndustrynak a Harmonix szóvivője.

Eddig még tiszta, de most kezd itt is gyanússá válni az egész – egy 2010-es Viacom sajtóközlemény ugyanis azt írja, hogy a Harmonixot eladta a „Harmonix-SBE Holdings LLC-nek, ami a Columbus Nova LLC-vel kapcsolatban áll”. A reakció? „Az téves volt és ezt többször is korrigáltuk az utóbbi 7 év során.”

Két példát hozott fel: egy VentureBeat-írást, amiben a Daybreakre úgy vonatkoztak, mint „a Columbus Nova első videojáték-befektetésére” (ezzel akkor bajba keverték a másik céget…), aztán egy 2011-es Boston Globe linkre, amiben az olvasható, hogy a Viacom a Harmonixot több új tulajdonosnak adta át, közöttük Epsteinnek.

Szóval az orosz oligarchák „kitiltása” itt sem ér még véget – igaz, a CNN szerint a Columbus Nova azt állítja, hogy amerikai polgárok birtokolják és vezetik őket, és a Renova Groupot (ami a CN anyacége lenne – ennek birtokosa Viktor Vekselberg, aki tiltólistás lett…) mindössze a legnagyobb kliensükként tüntetik fel.

Szóval a Daybreak mellett a Harmonix is be lett húzva a csőbe…

Forrás: GamesIndustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu