Az életciklusa végébe lépett a PlayStation 4!

Ezt nem mi mondjuk, hanem maga a Sony.

A Sony Corporate Strategy Meeting során a PlayStation-főnök John Kodera azt mondta, hogy a PlayStation 4 az életciklusa végébe lépett, és bár ez negatívan hathat a Sony videojátékos részlegére, nagy eséllyel nem lesz ebből veszteség például a PlayStation Plus-előfizetések miatt, és még mindig nagy játékok készülnek a konzolra (Spider-Man, Days Gone, The Last of Us: Part II, Dreams, Ghost of Tsushima…).

Ezzel Kodera megmagyarázta, hogy bár csökkentek a PlayStation 4 értékesítésével kapcsolatban az elvárások (16 millió idén áprilistól 2019 márciusának végéig – az előző üzleti évben 19 volt), ez azért van, mert már négy és fél éve, hogy megjelent a PlayStation 4, így érthető a lassuló tempó, bár még van azért élet bőven a konzolban.

A Sony Game & Network Services ágazata (amibe a PlayStation brand is tartozik) a 2021. március 31-én végződő üzleti évre csökkenést jósol – Kodera azt mondta, hogy abban az időszakban a PlayStation „le fog térdelni”, hogy magasabban álljon a jövőben. Valószínűleg itt már a PlayStation 5-re gondol, amiről már többször hallottuk, hogy 2020 környékén érkezhet.

Kodera a PlayStation VR-ről azt mondta, hogy növekvő platform, bár az elvárásákhoz képest kisebb mértékben teszi ezt. A PlayStation Vue (a Sony online TV-szolgáltatása… erre példa lenne mondjuk az Itt/Ott TV hazánkban) pedig csak vánszorog.

A Sony tehát már ezerrel a jövőre figyel.

Forrás: GameSpot

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu