„Hülyék a fogyasztók!” – mondja egy népszerű elemző!

Szerinte emiatt gyúrtak rá a kiadók egy része a lootboxokra.

A GamesBeat egy elég terjedelmes irományban számolt be a Los Angelesben, a Video Game Bar Association által rendezett eseményről, ahol a játékipar egyik legismertebb elemzője is felszólalt… de még hogy!

„Miért vannak lootboxok? Azért, mert a fogyasztók hülyék, és több ezer dollárt elköltenek arra a nehezen megszerezhető [játékbeli] tárgyra. Ha el akarsz adni valamit 500 dolláros áron, nem fogják megvenni. Amúgy úgy vélem, hogy a kínai megoldás (ahol az összes tárgy megszerzésének valószínűségét feltüntetik) a helyes út. Ennek a valaminek 1 a 250-hez as esélye, hogy a lootboxban lesz, vagy megveheted 250 dollárért. Így az emberek rájönnek, hogy „250 lootboxot kell 600 dollárért vennem, hogy meglegyen?” És akkor meg is veszik [250-ért a tárgyat].”

Nem állt meg itt a Wedbush Securities elemzője – az Egyesült Államok Hawaii államában elindult (és idáig mindig pofára esett) anti-lootbox szabályzatokról, és azok vezetőjéről, Chris Lee-ről is mondott pár gondolatot – előre annyit mondanánk, hogy nem fogta vissza magát Pachter: „Amerikában kevés esélye van annak, hogy bárki is képes a törvényhozáson átverni a lootboxok szabályozásával kapcsolatos törvényjavaslatait. A hawaii-i srácok ostobák. Nem csak le kellene mondaniuk, hanem ki kéne nyírniuk magukat. Olyan idióták, komolyan! A két törvényhozó közül az egyik azt mondta (és itt elfelejtettem a stúdió nevét), hogy „az Electronic Arts bezárta a kedvenc stúdiómat 2005-ben és azóta utálom őket” – micsoda seggfej!

Amúgy az ő megoldásuk az, hogy szerintük a lootboxok egyenlőek a szerencsejátékkal, ami Hawaii állam törvényeibe ütközik, így 21 év alatt nem vehetsz lootboxokat. Ez azt jelenti, hogy szerencsejátékban vehetsz részt ott, ha betöltöd a 21-et? Semmi esély nem lenne a törvény betartására. Nem fogja a törvényhozás ezt elfogadni, mert ott van olyan, aki tényleg jogi iskolába járt. Valaki a stábból bele fog nézni ebbe a javaslatba. Idióták, nem hiszem, hogy ez bekövetkezhet.”

Így Pachter egy oldalon van Mike Gallagherrel, az ESA (Entertainment Software Association) elnökével – eközben Európában, konkrétabban Hollandiában és Belgiumban a lootboxokat szerencsejátéknak titulálták. Gallagher szerint mindkét ország túlreagálja az egészet…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu