Odapörkölt a Ubisoftnak és az Electronic Artsnak a Take-Two vezérigazgatója!

Strauss Zelnick a riválisoknak odaszólt.

Zelnick viszonylag kemény megnyilvánulásokkal rendelkezik – egy éve még a virtuális valóságról is azt mondta, hogy amíg nincsen megfelelő technológia mögötte, ő nem lesz meggyőzve. Most két rivális cégről, a Ubisoftról és az Electronic Artsról nyilatkozott valamelyest elítélően a GamesBeatnek az E3-on: „Bár egy nemzetközi cég vagyunk, nem vagyunk annyira nagyok – 4200 emberünk van 17 stúdióra. Át tudjuk karolni őket. A Ubisoftnak 14 ezer embere van, illetve kevesebb jövedelme. Ezt nem értjük!”

Egy jobbos után egy felütéssel szólt arról, hogy az Electronic Arts jól teszi-e a Frostbite engine általános használatát a játékaiban: „Nem. Nézzük meg a mi játékaink minőségeit az övékhez képest. Szerintem nem reális azt mondani az embereknek, hogy „szerintünk az iparban ti vagytok a legjobb alkotók, gyertek, teljesítsetek a legjobb tudásotokkal, ja, de ezt a technológiát kell használnotok” – mi érdeklődünk a technológia iránt. Mi törődünk azzal, hogy mennyit költünk a fejlesztésre. A Rockstarnak egy saját engine-je van. A 2K-n belül több engine is van, és külsős szoftvert is licenszelünk.

Szerintünk nincs nagy előny abban, hogy egy céges engine-t használnak a fejlesztők. A Midwaynek egy felmagasztalt céges engine-je és technológiai eszköztára volt, majd csődöt jelentett. Kevés bizonyíték van amögött, hogy a legjobb szórakoztató tulajdon mögött céges technológiai rendszer áll, de a gondolkodó, értelmes emberek ezzel vitatkozhatnak – ez nem a mi stratégiánk.”

Szóval a Ubisoftnak a méretét és ebből adódóan a hatékonyságát, míg az Electronic Artsnak az általánosítását szólta le Zelnick, aki hamarosan egy nagy játékát láthatja a boltokban – októberben jelenik meg a Red Dead Redemption 2 PlayStation 4-re és Xbox One-ra.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu