Internetfüggőséget kezelő klinika épül közfinanszírozásból, a világon először!

Miután az Egészségügyi Világszervezet (innentől csak WHO-ként említjük) a mentális betegségek közé tervezi beemelni a játékfüggőséget, egy új National Health Service (az Egyesült Királyságbeli állami egészségügy, innentől NHS-ként írjuk) klinika tervei bukkantak fel. Ez lenne a világon az első ilyen közfinanszírozású létesítmény a világon!

Ezt a klinikai központot a londoni központi és északnyugati NHS-szervezet működtetné (és az NHS-en túl filantróp forrásokból és kutatási pénzből létesítenék), és eleinte a játékbetegségeket, később pedig az egyéb internetet igénylő függőségeket kezelnék itt. A kezelés és a kutatás is fontos szerepet kapna, és a családok is tanácsokat kapnának itt. Jelenleg egy heti terápiacsoportra futja a költségvetésből a játékfüggőknek.

„A játékfüggőség végre megkapja a megérdemelt figyelmet. A gyötrelem és kár, amit ez okozni tud, extrém mértékű lehet, és az NHS nevében morálisan kötelességemnek érzem, hogy megkapják ezek a fiatalemberek és az ő családjaik a lelet-alapú kezelést. Az Internetes Betegségek Központja életváltoztató lesz az ez ellen küzdőknek,” mondja Henrietta Bowden-Jones, a klinika alapítója, aki pszichiáterként is dolgozik.

A WHO-ra tehát reagálnak az egészségügyi oldalon is…

Forrás: The Guardian

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu