Megjelenési dátumot kapott a Guacamelee! 2 [VIDEO]

Végre a bennünk lakozó luchador újra elszabadulhat, hogy rendet tegyen.

A Guacamelee! kétségtelenül minden idők egyik legjobb metroidvania stílusú játéka a Hollow Knight mellett – mind a kritikusi vélemények, mind a felhasználó visszajelzések, és nem utolsó sorban a saját tapasztalataim is ezt támasztják alá. Nem csoda hát, hogy olyan sokan türelmetlenül várják az indie csoda folytatását.

A DrinkBox Studios, a játék mögött álló fejlesztőcsapat pedig végre bejelentette a folytatás megjelenési dátumát: augusztus 21-én PC-re és PlayStation 4-re fog ellátogatni a cím mindösszesen 20 dolláros áron, de a PlayStation Plus felhasználók emellé még kapnak 20% kedvezményt is.

A hivatalos PlayStation Blog-on egyébként a Gary Corriveau, a Guacamelee! 2 fő írója megosztott néhány érdekességet a játékról.

Ami az első rész szerelmesei számára is nagy újdonság lesz, hogy itt már a csirkévé válásunk sokkal központibb szerepet fog kapni – igen, csirkévé lehet alakulni! Lesznek új mozdulatok, pl. a Pollo Slide, amivel a narancssárga téglákat tudjuk majd kiütni – illetve vélhetően a narancssárga háttérrel rendelkező ellenfeleket, ha az első rész játékmechanikájából indulunk ki.

Fontos továbbá, hogy míg az első részben nem volt konkrét képességfa, mely által fejleszteni tudtuk volna a karakterünket, addig a második részben ez már bevezetésre kerül. Öt fő kategória lesz, melyek mindegyikéhez egy külön edző tartozik majd, aki segíhet az adott képességeinken javítani.

A Guacamelee! 2 egyébként jóval nagyobb lesz az elődjénél – platforming részek és harci szekciók százain kell majd átküzdenünk magunkat, ezt pedig akár coop módban is megtehetjük, ugyanis itt már a megjelenéstől kezdve elérhető lesz ez a funkció. A számos új képesség (mint pl. az Eagle Boost, Rocket Kick, stb.) pedig gondoskodnak a játékmenet további elmélyítéséről és frissebbé tételéről.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Érdekességképp azzal kezdeném, hogy a The ABC Murdersből nem ez lesz az első videojáték-adaptáció, ugyanis még 2009 őszén a Nintendo DS-re
According to him, sex, games and movies are the most important parts of his life. And he''s a "hardcore in each of them".

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu