Pert nyert a Quantic Dream ellen egy volt alkalmazott!

A rossz munkahelyi kultúra miatt hagyta ott a legutóbb a Detroit: Become Humannel jelentkező csapatot egy korábbi alkalmazottjuk.

Néhány hónapja mi is beszámoltunk arról, hogy állítólag a francia csapaton belül „mérgező”, elfogadhatatlan körülmények voltak – ezt persze a stúdió rögtön cáfolta. Ebből per lett: az alkalmazott azok után hagyta ott a Quantic Dreamet, hogy belsős körökben photoshoppolt képek kerültek az alkalmazottakról terjesztésre. Ezt ugye a francia sajtó lenyomozta, és a két stúdiófőnököt, David Cage-et és Guillaume de Fondaumière-t vádolta (mivel a Le Monde, a Canard PC és a Mediapart szerint ők szemet hunytak a képek felett, továbbá az illetlen viselkedés és az alkalmazottak gyakori túlórázása is szóba került), amire a Quantic Dream beperelte a három médiumot – ez a per még mindig tart, és nem is ennek eredményéről számolunk be.

A francia Gamekultnál dolgozó Nicolas Turcev a Twitteren és az Eurogamer is arról ír, hogy az ex-alkalmazott ügye kockázatos volt, mivel úgy mondott fel, hogy közben áldozatnak nevezte magát – így a fizetésről és az alkalmazottaknak járó kedvezményekről lemondott, de az unfair kirúgás miatt fellebbezhetett. Ennek ellenére is a francia bíróság úgy döntött, hogy a volt alkalmazottnak van igaza, így ő nyerte a pert a Quantic Dream ellen, akik amúgy két másik ügyben nyertek más, korábban ott dolgozók ellen (igaz, ezek közül az egyik ügy fellebbezés alatt áll).

Tehát a Quantic Dream nem sérthetetlen a francia bíróság előtt – és ha egy ex-alkalmazottnak igazat adtak a bírók, mások is hasonlóan járhatnak…

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu