Új értékesítési adatok a PlayStation 4-nek: növekedő elvárások!

Olyan jól szuperál a PlayStation 4, hogy a Sony egy kicsit feltekerte az elvárásait…

A Sony közölte az első negyedéves üzleti eredményeit (április 1. – június 30.), és ez idő alatt 3,2 millió konzol került a boltokba, ami az egy évvel korábbi eredményhez képest 100 ezerrel csökkent, ám ez érthető a konzol életkora miatt. Ehhez ha hozzáadjuk az eddigi 79 milliós eredményt, már tudjuk is, hogy 82,2 millió PlayStation 4-nél tart a Sony! (Nem különböztetik meg a PlayStation 4 Slimet és a PlayStation 4 Pro-t, így nem tudunk ilyen adatokról.)

Az egy évvel korábbi eredményekhez képest 124 milliárd yennel több pénzügyi forgalma volt a negyedévben a Sony-nak (így a 472,1 milliárdos adat 36%-os emelkedés), és ezt főleg a PlayStation Networkös értékesítésnek köszönhetik. A profit is nagyot ugrott 17,7-ről 83,5 milliárd yenre a több eladás miatt. 2019 áprilisáig 15%-os növekedéssel (2180 milliárd yen jövedelem) és 60 milliárd yennel több profittal (250, nem pedig 190) számol a Sony a Game & Network Services ágazatban, ami alá a PlayStation brand tartozik.

Részletesen nem mennénk bele a cég eredményeibe, de röviden kimondhatjuk, hogy a Game & Network Services viszi a hátán a céget. Emiatt is növelhette a PlayStation 4-es eladásokkal is a Sony a tétet – 2018 áprilisa és 2019 március vége között eddig 16 milliót reméltek, de most már 17 millióra számítanak, azaz az üzleti év végére 96 millió PlayStation 4 a kitűzött cél.

A PlayStation 4 tehát bár közelít a hatodik születésnapja felé, még mindig menetel keményen. Csak így tovább…

Forrás: DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu