A DOOM Eternal: íme az első játékmenet videó és információdömping! [VIDEO]

A Bethesda 15 percnyi tömény akciót mutatott be a játékból a QuakeCon-on.

A QuakeCon rendezvényen mutatta be a Bethesda az első DOOM Eternal játékmenet videót, amelyet sokan az E3 2018 egyik legnagyobb meglepetés bejelentésének aposztrofáltak. 15 percnyi játékmenetet láthatunk belőle, továbbá 10 percnyi kommentárt a fejlesztőktől.

Ahogy számítani lehetett rá, a videóban egy sokkal agilisabb DOOM Slayert láthatunk, aki már képes falra mászni, a levegőben siklani és egy a puskájára illesztett kampó segítségével különféle magasabb felületekre felrántani saját magát. Hogy ne legyünk azért túl erősek, a démoni ellenfeleink is kaptak új képességeket, fegyvereket, de természetes sok új borzalmas rémség próbálja majd szétszaggatni a testrészeinket.

A konferencia után a Bethesda bejelentette, hogy a DOOM Eternal PC-re, PS4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re egyaránt érkezik. A játék megjelenésének időpontja még ismeretlen, de a jelenlegi állapotot figyelembe véve már nem kell rá sokáig várni.

A Doom folytatása itt-ott változtatni fog a 2016-os első részhez képest.

A Bethesda E3-as előadása során bejelentett Doom: Eternalt az ígéretekhez hűen a QuakeConon láthattuk először működés közben. Az id Software komolyan gondolja: új engine (!) jön a játékkal, hiszen a Doom: Eternalt az id Tech 7 fogja hajtani, holott a hatos igencsak jól szuperált az első részben.

Új soundtrack Mick Gordontól, új fegyverek (vállra szerelt ágyú lángszóróval, penge), dash a gyorsabb ide-oda cikázásért, de közben az erőszak megmarad – például a super shotgunnak lesz egy kampó kiegészítője is. Hogy utána mit is csinálunk, azt talán nem kell leírni… és igen, a démonok hordáit (akik között újak és ismerős visszatérő alakok is lesznek) továbbra is szét kell szakítani a töltényért, energiáért és pajzsért. A Souls játékokhoz hasonlóan itt is megtámadhatnak minket más játékosok, akik démonként fognak a játékunkban felbukkanni. (Ezt persze mi is megtehetjük másokkal.) Helyszínként már nem a Mars fog szolgálni, hanem például a Föld vagy a Phobos (és a BFG 10K-ra is érdemes lesz itt felkészülni).

A Polygonnak Marty Stratton, a játék rendezője elárulta, hogy a 2016-os Doommal ellentétben a Doom: Eternal kapni fog egyjátékos DLC-t is. Mi a helyzet a játékosoknak teret nyújtó pályaszerkesztővel, a Snapmappel? Nos, ezt ki fogják hagyni. Multiplayer? Lesz hagyományos aréna shooter multi, és ezt ezúttal az id Software önmaga fogja összehozni (két éve a Certain Affinity segített be nekik!), de erről nem tudnak még sokat mondani nekünk.

A Doom: Eternalnak megjelenési dátuma nincs, de PlayStation 4-re, Xbox One-ra, PC-re és Nintendo Switchre (!!!) készül (a Switch portot az erre szakosodott Panic Button végzi, így nem lesz hanyag portmunka). Mi tippelünk egy rajtnapot: 2019. szeptember 13-a, péntek… elvégre az első rész 2016 májusában szintén péntek tizenharmadikán jött ki.

Forrás: Gematsu, PCGamer, DualShockers, Twitter

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu