[GC 2018] Trailerözön, 1. nap [VIDEO]

Tíz az egyben.

A Life is Strange 2-ről megtudtuk, hogy egy 16/9 éves testvérpár kerül a főszerepbe, miután a teaserben látott rendőrgyilkosság bekövetkezett Seattle-ben. Mexikóba veszik az irányt, és egy új emberfeletti képességgel rendelkezünk (a teaser videó rendőrautója mutatta is, mi is ez…). Az első epizód szeptember 27-én érkezik PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re.

A Naruto to Boruto: Shinobi Strikerből bemutatásra került a Barrier Battle – ebben az egyik csapat egy energiapajzs mögött levő karaktert véd a másiktól, így ki lehet gyorsan találni, hogy mi is a cél. A megjelenés augusztus 31-én esedékes PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re.

A Shadow of the Tomb Raiderből ezúttal a PC-s változatot nézhetjük meg működésben. A PC port az Nvidia RTX platformmal így a valós idejű sugárkövetést (real time ray-tracing) is alkalmazni fogja, ezzel pedig eléggé komoly látványt tud felmutatni. A játék szeptember 14-én jön ki a PS4/X1/PC trióra.

A Lovecraft művei által inspirált The Sinking Cityből egy három perces CGI-trailert tett közzé a Frogwares és a Focus Home Interactive. A nyomozós kaland így játékmenetet nem mutat magából, de a fejlesztők (akik korábban több Sherlock Holmes játékon is dolgoztak) képességében bízhatunkk. A The Sinking City március 21-én érkezik PS4-re, X1-re és PC-re.

Az inXile a The Bard’s Tale IV: Barrows Deep dinamikus, körökre osztott harcrendszerét mutatja be a két videó közül az elsőben – lényeges lesz a karakterünk elhelyezkedése is a harcmezőn, így a képességeinken túl a pozíciónk is fontos lesz. A második videó a karakteralkotásra koncentrál. Megjelenés PC-re szeptember 28-án, PS4-re és X1-re pedig elvileg még az év folyamán.

A Just Cause 4 játékmenetében azt láthatjuk, hogy „teljesen fizikával rendelkező, gigantikus tornádók” is közrejátszhatnak a környezetünk állapotában, és a felkapott törmelékek vagy a levegőből lekapott repülőgépek útvonalát valós időben számolja a játék. (Ez eléggé giccses, rosszabb esetben GLITCHES lehet még…) A nyílt világú kalandozás december 4-én jön a PS4/X1/PC trióra.

A helyi négy fős co-oppal is rendelkező Guacamelee 2 a mai naptól elérhető a PlayStation Store-on és Steamen egyaránt. A Metroidvania-stílusú játékok egyik kiemelkedő darabjának folytatása ezúttal is becsületesen merít a mexikói kultúrából, illetve a „csirke-Illuminati” is megemlítendő. (Tényleg ezt írja a sajtóközlemény – nem mi találtuk ki!)

A Paramount filmes franchise-án alapuló World War Z is kapott egy új trailert, amiben a horda kerül a reflektorfénybe. A négy fős, kooperatív játékmenetet ígérő shooter, ami a Saber Interactive Swarm Engine-jét használja, valamikor 2019-ben gurul be a PS4/X1/PC triumvirátusra.

A Focus Home Interactive/Cyanide páros bejelentette, hogy a Warhammer 40K univerzumában játszódó Space Hulk asztali társasjátékon alapuló (és a játékmenetében eléggé az eredetihez közel levő) Space Hulk: Tactics október 9-én jön a PS4/X1/PC trióra. Steamen már elő is lehet rendelni 10%-os kedvezménnyel, de béta hozzáférést, illetve minden fejezethez egyedi színt és emblémát is kapunk így többek között.

A The Gardens Between is kapott egy megjelenési dátumot – a kertekben történő tér- és időgörbítést a Voxel Agents szeptember 20-án teszi közzé 20 dolláros (~6700 forintos) áron. A célplatformok: PS4, Mac, PC, és Nintendo Switch – egy puzzlejátékról van szó, de abban nem tűnik gyengének.


Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu