[GC 2018] Anthem: direkt titkolózik a BioWare!

A fejlesztők határoztak úgy, hogy nem nagyon mutatnak részleteket a játékból – ez nem az Electronic Arts döntése volt.

Valljuk be, az Anthemet nem nagyon láttuk az E3-on kívül, holott ez az Electronic Arts egyik nagyobb dobása kellene, hogy legyen, és a BioWare-től is elvárhatnánk, hogy valami remeket tegyen az asztalra a Mass Effect: Andromeda „szódával elmegy” eredménye után. Viszont nem fogunk egy kis ideig részleteket látni/hallani a játékból még, mivel a Metro GamesCentralnak Jonathan Warner, a játék rendezője elmondta, hogy a megfelelő időpontban „fognak robbantani”:

„Anélkül, hogy indiszkrét lennék, szerintem ez az egész arról a döntésünkről szól, amikor egy fejlesztő a megfelelő időpontban akar elhozni valami teljesebbet. Úgy gondolom, hogy mindig ott van kísértés arra, hogy korán megmutass valamit azért, mert új, de szerettük volna az Anthemet magunkhoz közel tartani még egy kis ideig, amíg el nem jutunk a demóig, amit láthattok majd. Ez egy fejlesztői döntés volt.

Az Electronic Arts vezetősége a stúdiónktól egészen a szervezet csúcsáig támogatta ezt a folyamatot, és szerencsések vagyunk, hogy olyan főnökeink vannak, akik tudják: nehéz új IP-ket fejleszteni. Alkotókként ez az egyik legnagyobb kihívást és jutalmat kínáló feladat számunkra, de ez igencsak nehéz, és őszintén mondhatom, hogy a [titkolózó] folyamat támogatott. Egyáltalán nem aggódom a marketingünk miatt: ki fogunk jönni a játékkal és berúgjuk az ajtót!”

Persze ehhez még meg kellene győzni minket. Warner a VG247-nek elmondta, hogy az Anthem nem bétát fog kapni (mivel az szerinte állandóan a megjelenés előtt nem sokkal kerül megrendezésre, és ebben igazat adunk neki…), hanem egy tényleges demót, amiről a PAX-on (itt feltehetőleg az augusztus végi PAX Westre gondolhatott) fog több részletet a BioWare elárulni.

Mi a helyzet, ha egyedül játszanánk? Újra Warneré a szó „Az élmény eltérő, de nem érzem kevesebbnek. Személyesen már hosszú ideje játszom vele, és úgy érzem, hogy akkor jön elő a játék varázsa, ha egy csoportban játszol, mert akkor kombózhattok… például ha látsz valakit a fejed felett elrepülni egy Colossus-szal, megvan az a „óh bakker!” pillanat. Imádom.”

Az Anthem február 22-én érkezik PlayStation 4-re, Xbox One-ra és PC-re. A demó pedig talán valamikor december/január környékén érkezhet.

Forrás: WCCFTech, VG247VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu