Azt hitted a 4K és a 60 FPS az alap lesz majd PS5-ön és Xbox Scarletten?

Hát akkor lehet, hogy bilibe lóg a kezed az olasz fejlesztőcsapat CEO-ja szerint!

A következő generációs konzolok nyilván sokkal erősebb hardware-el kerülnek majd piacra, így kézenfekvőnek tűnik, hogy az eddig elérhetetlennek tűnő, vagy csak nagyon ritkán, esetleg technikai kompromisszumokkal elért (checkerboarding a PS5-ön) 4K/60 FPS már az alapszint legyen a next-gen konzolokon. Ugyanakkor vannak olyan komolyabb vélemények a játékfejlesztők között, akik szerint ez egyáltalán nem borítékolható.

Köztük van Stefano Pinna, az olasz Forge Studios fejlesztőcsapata, akivel a GamingBolt beszélgetett el a készülő H.E.L.M.E.T. Force: Rise of the Machines című játékuk kapcsán és az újságíró egy kérdése az volt, hogy várható-e a next-gen konzoloktól, hogy a 4K-t és 60 FPS már alapból támogassanak. „Nem feltétlen.” – hangzott el a meglepő válasz.

„Szerintem a fejlesztők most is maguk döntik majd el, hogy az őrült technikai hátteret milyen módon használják majd ki.” – érvelt Pinna. „Akár magasabb felbontásnak köszönhetően az egészen elképesztő látványra hajtanak majd, vagy inkább a 4K-hoz képest alacsonyabb felbontás mellett a frame rate-et helyezik előtérbe. Egy jelenlegi generációs játék, mint a vizuális téren elképesztő Naughy Dog címek valószínűleg igazi 4K-n és 60 FPS-sel futnak majd, de ha ehhez képest élethűbb grafikát akarsz, akkor vagy az FPS, vagy a felbontás terén kell majd áldozatokat hozni.”

Sokan talán felhördülnek ezt hallva, hogy „még a next-gen sem képes a 4K/60 FPS-re?!”, de nagyon is elképzelhető, sőt, logikus, hogy a fejlesztők a jövőben is inkább egyik, vagy másik opció mellett teszik le a voksukat. Egy autóversenyt fejlesztő csapat például feláldozhatja felbontást a frame-rate oltárán, míg egy hatalmas, open world szerepjátéknál viszont előfordulhat, hogy inkább a látvány minőségére fókuszálnak.

Ami H.E.L.M.E.T. Force: Rise of the Machines-t illeti, jelenleg is fejlesztik PC-re és konzolokra, megjelenési dátum egyelőre nincs.

Forrás: Gamingbolt

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu