Mel Gibson rendezi majd A vad banda remake-ét!

MOZI HÍREK – Sam Peckinpah klasszikus és nagy botrány kavart, 1969-es westernjét (melyből a Red Dead Redemption sorozat első és várhatóan a rövidesen megjelenő második része is nyert ihletet) a Warner Bros. megbízásából a legendás színész és rendező készít egy remake-et, melynek forgatókönyvét Bryan Bagby-vel közösen írják, továbbá amellett, hogy Gibson rendezi a filmet, az ügyvezető produceri feladatokat is ő látja el. Az még nem világos, hogy ez a remake mennyire lesz azonos, vagy másmilyen az eredeti Peckinpah westernhez képest. Érdekesség az is, hogy a Warner Bros. már egy ideje próbálta alkalmazni Gibsont és elvileg felkérte az Öngyilkos osztag 2 rendezésére, azonban azt Gibson visszautasította.

Az eredeti A vad banda nagy botrányt kavart 1969-ben a rendkívül erőszakos tartalma miatt. A film sztorija egy idősödő törvényen kívüli bandáról szól, akik az USA és Mexikó határában egy utolsó grandiózus rablást akarnak végrehajtani, miközben egy kegyetlen „posse” (mexikói bűnszervezet) üldözi őket. A botrányosan erőszakos tartalom mellett Peckinpah eredeti westernje az egyedi filmes technológiája által is híressé vált: villámgyors vágásokkal vegyített slow-motion és normális sebességű jeleneteket, amely a maga korában forradalminak számított.

Mel Gigbson akkor ült utoljára a rendezői székben, amikor A fegyvertelen katona című második világháborús filmet rendezte, amellyel Gibson el is nyerte a legjobb rendező Oscar-díját 2017-ben. (Korábban 1996-ban kapott rendezői Oscar-díjat A rettenthetetlen című filmjéért.) Gibson egyébként nem hagyja faképnél a második világháborús témát: már dolgozik a Destroyer című filmen, amely az Okinawa csatát és annak körülményeit dolgozza fel. A filmet Ausztráliában forgatják rövidesen, Mark Wahlberggel a főszerepben. Mivel egyébként Gibson most ezen a filmen dolgozik, így még jó sok időbe kerül, amíg A vad banda terítékre kerül. Már csak az kérdés, hogy a Krisztus életét és megkeresztelését feldolgozó A passzió folytatásából lesz-e valami, Gibson ugyanis korábban erre is ígéretet tett.



Ami a sokaknál a biztosítékot erőszakot illeti: Gibson filmjeire ez mindig is jellemző volt, így biztosan nem jelent majd gondot az ausztrál származású színész és rendező számára. Peckinpah eredetileg azzal védte az erőszakos tartalmat, hogy a westernje bizonyos szempontból Vietnám metaforája is volt.

A remake-et egyébként már régóta tervezték, eredetileg Tony Scott rendezte volna 2011-ben, ám Scott 2012-es halála után végül egy időre törölték.

Ami Gibsont illeti: ez a filmje újabb bizonyítéka annak, hogy botrányai (részeg vezetései, ex-felesége bántalmazása, illetve híressé vált antiszemita megjegyzései) miatt egy jó időre félreállított sztár most már egyértelműen visszatért Hollywoodba és ha lehet, erősebben jelen van, mint valaha.

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu