Thronebreaker: jön a Gwent/Witcher spinoff! Megjelenés és gameplay videó! [VIDEO]

Méghozzá sok-sok „kikacsintással” a játékokra és a Sapkowski-regényekre!

A „single-player Gwent” – amely szintén a The Witcher-játékokat készítő CD Projekt saját gyermeke – október 23-án érkezik PC-re, és december 4-én PS4-re és Xbox One-ra és valójában sokkal több, mint egy „egyszerű” Gwent mod! A játék egyszerre merít Andrezj Sapkowski műveiből és a jól ismert videojátéksorozatából, amelynek harmadik részére eddig életemben először, közel 30 éves gamer újságírói karrierem során egyedül adtam mindenre 10/10-et, rögtön utána pedig a második rész a második legnagyobb kedvencem. Nem csoda hát, hogy érdeklődéssel kísérem a Thronebreaker című játékot, amely a rendkívül gazdag Sapkowski-univerzumot is feldolgozza, ismerős, imádott (vagy éppen imádva gyűlölt) karakterekkel, eseményekkel gazdagítva ezt az egészen különleges szingli „kártyás” játékélményt!

A játékot Michal Dobrowolski mutatta be egy lengyelországi sajtóeseményen, ahol kihangsúlyozta, hogy „A The Witcher karaktereket mind fel fogják ismerni a regények rajongói, lévén az események az első The Witcher előtt játszódnak. A Sapkowski-könyvek rajongóinak a hátuk fog lúdbőrözni, amikor azon eseményekkel és karakterekkel találkoznak, amelyek és akik a regényekben is megtalálhatók!” – magyarázta.



Dobrowolski azt is hozzátette, hogy „a Thronebreakert a The Witcher-trilógia és regények egyaránt ihlették.” Az irányítható főszereplő viszont ezúttal nem Geralt lesz, hanem Meve, „Lyria és Rívia királynője. A szépségéről és bölcsességéről volt ismert, ám egy későbbi csatában szerzett sebhelyek elcsúfították arcát.” (forrás: magyar The Witcher wiki)

És hogy milyen lesz a játékmenet? Egyaránt használ majd rendkívül ízléses, gyönyörű, izometrikus, Baldur’s Gate típusú grafikájú kaland/felfedezős elemeket és szingli Gwent kártyajátékot is. A kalandok során tudunk egyre jobb kártyákat szerezni, amelyeket aztán a Gwent-csatákban használhatunk fel. A játék PC-n exkluzív GOG-cím lesz (mely gyakorlatilag a CD Projekt cég webáruháza), kicsit korábban, október 23-án jelenik meg, viszont PS4-en és Xbox One-on sem maradunk ki a kártyás kalandokból, december 4-től kezdve.

FORRÁS: 3Djuegos

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu