Új eladási adatok a Nintendo Switchről

A Nintendo közölte a legújabb féléves pénzügyi jelentését.

Azt jelentette be a nagy N, hogy a július elseje és szeptember harmincadika között lezajlott negyed év során 3,19 millió Nintendo Switchet, és ehhez 24,17 millió játékot értékesítettek. Ezzel a Switch másfél év alatt 22,86 millió példányban fogyott el, ami tiszteletre méltó eredmény, főleg a Nintendo Wii U után, ami több év alatt alig több mint ennek a felét tudta csak felmutatni…

Ettől függetlenül a Nintendo továbbra sem módosította előző előrejelzését – korábban azt jelezték előre, hogy 20 millió Switchet szeretnének a boltokba szállítani az április elseje és 2019 márciusának vége között tartó üzleti év során. Ez nagy eséllyel össze is jön nekik, ugyanis az október-december negyedév a karácsonyi roham miatt elég erősen fel fogja tolni az eladást.

Eddig összesen 111,10 millió Switch játékot adott el a Nintendo, amihez ha hozzávetjük a 22,86 millió konzolt, akkor átlagban kb. 5 játék ment egy konzol mellé. A nagy N a first-party, saját készítésű Switch címek eladási toplistáját is frissítette, ez pedig így fest:

  1.         Super Mario Odyssey – 12,17 millió
  2.         Mario Kart 8 Deluxe – 11,71 millió
  3.         The Legend of Zelda: Breath of the Wild – 10,28 millió
  4.         Splatoon 2 – 7,47 millió
  5.         1-2 Switch – 2,64 millió
  6.         Mario Tennis Aces – 2,16 millió
  7.         ARMS – 2,10 millió
  8.         Kirby: Star Allies – 2,10 millió
  9.         Donkey Kong Country: Tropical Freeze – 1,67 millió
  10.         Xenoblade Chronicles 2 – 1,53 millió

 

Nem rossz adatok – gratulálunk. A végére gyorsan akkor a Nintendo 3DS eredményei – eddig 73,53 eladott handheld, és 371,16 millió játék (ez is átlagban 5 játék/konzol).

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu