Új Diablo-játékot jelentett be a Blizzard, az internet pedig nincs oda érte! [VIDEO]

A Diablo Immortal tény, egy új játék, de nem éppen olyasmi, amire számítanánk…

Ez a játék ugyanis egy MMOARPG (MMO akció-RPG) lesz, mégpedig okostelefonokra, tehát iOS-re és Androidra készül a Diablo Immortal, amit a Blizzard a kínai NetEase-zel készít közösen. Sanctuary világát a Diablo II: Lord of Destruction és a Diablo III eseményei között járhatjuk be, és a Worldstone (Világkő?) részletei korrumpálja a világot. Hat osztály lesz (barbár, monk, varázsló, kereszteslovag, démonvadász, nekromanta), és mivel mobilra hangolt fejlesztésről van szó, az érintőképernyős kezelést könnyen megszokhatónak ígéri a Blizzard/NetEase duó.

Nos, lássuk a két videót, az ugrás után meg nézzük, mit gondol az internet a megjelenési dátummal még nem rendelkező Diablo Immortalról, ami nagyon úgy néz ki mint sok más NetEase-játék (amik meg echte Diablo-klónok), de még inkább úgy mint a 2016-os Endless of God, amit 2016-ban adott ki a NetEase. A reakció? Azt mondják a USGamernek, hogy nem másoltak semmit sem, nulláról fejlesztik…

A Redditen a bejelentés után nem sokkal felbukkant ez a topic, ami magyarul úgy hangzik, hogy „A Diablo mobilon egy arculcsapás”. Az egyik legjobban értékelt komment? „Ez az egyik legkínosabb dolog, amit valaha láttam. Egy mobilos játékot kaptunk, amikor a közösség igencsak kifejezte, hogy mit szeretne.” Egy másik komment szerint „Még mindig nem tudom elhinni, hogy ez az egyetlen, tényleges Diablo-bejelentés.” Egy harmadik kommentelő pedig azt írja, hogy „Úgy viselkedni, hogy a franchise számára több év után ez a legnagyobb fejlesztés? Ez sarkalatos bűn!”. Diablo 2 remaster? Diablo 4? Ugyan már… A YouTube-os bejelentő trailer (az első beágyazott videó a kettőből) értékelése is nagyon sokat elmond: közel 943 ezer megtekintésre 6684 like és 194239 dislike. Ez pedig echte Call of Duty: Infinite Warfare-szint…

Szóval, ez idén már a második ilyen lépés, hogy egy régóta új részre váró franchise inkább mobilra megy – a nyáron az Electronic Arts a mobilra tolta a Command & Conquer: Rivalst, amit szintén alaposan lehúztak az interneten.

A Blizzard nem tanult az EA hibájából?!

Forrás: Gematsu, USGamer, DualShockers

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu