Kevesebb pénz jut marketingre a küszködő Tencentnél!

A kínai gigacégek egyike (akik többek között már a Ubisoftban is részesedést szereztek, és nagy eséllyel miattuk került cenzúrázásra világszerte a Rainbow Six: Siege is) küszködik, miközben az államban befagyasztásra kerültek a játékok licenszelése, ami szükséges ahhoz, hogy a kommunista országban hivatalosan is elérhetőek legyenek azok.

A Bloomberg arról ír, hogy a Tencent a marketinges vezetőséget tájékoztatta arról: figyeljék szigorúan a költekezést, hogy „együtt kibírhassák a nehéz időket”, ami azt is jelenti, hogy az eddig nem licenszelt játékok el nem költött marketinges pénzét vissza kell fordítani a cégbe, hogy az másutt használhassa fel azt.

Még áprilisban állította le a kínai kormány a játékok elfogadási rendszerét, aminek utolsó kiskapuját októberben zárta be. Ez azért is fontos, mert a nemzetközi piacra, játékiparra is kihat! Október eleje óta ugyanis a Tencent nem kevesebb mint 190 milliárd dollárt vesztett piaci értékéből, és emiatt is átszervezésre kerül a cég.

Néhány elemző szerint Xi Jinping kormánya valamikor márciusban engedélyezheti újra a játékok licenszelését, de addig érdekes lesz látni, hogy a Tencent (és azért a másik nagy, külföldön is jelenlevő cég, a Diablo Immortalban közreműködő NetEase) miként húzza ki addig. A kínaiak kiléptek a nemzetközi játékiparra, de ez a „állóvíz” rájuk mindenféleképpen rosszul hathat.

Forrás: GamesIndustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu